VIQUI

VIQUI

Seguidors

dimarts, 7 de gener del 2025

CONILL A L'EMPORDANESA


 

CONILL  A  L’EMPORDANESA

Un conill grosset

100 gr. De cansalada virada, o del coll ( a mi m’agrada més )

3 cebes

Una cullerada de llard

Un manadet d’herbes. ( llorer, sajolida, farigola )

 30 gr. D’ametlles torrades.

30 gr. De pinyons

Una presa de xocolata.

¼ de litre de vi negre.

Aigua- oli - sal - i – pebre

Tallar el conill a trossos no massa grossos, es salpebre, i es deixa mentre, es talla la cansalada, i es pelen les cebes, les ametlles.

A una cassola s’enrosseix la cansalada, i es treu.

Al mateix oli si posa el conill i les cebes trossejades. Quan la cebes estan rosses, si afegeix el vi, i el manadet d’herbes. Es tapa, i es deixa coure una mitja hora a foc lent.

Es fa una picada amb les ametlles, els pinyons, i la xocolata, i es desfà amb un got gran d’aigua, i s’afegeix al conill, i es deixa coure ven tapat durant 20 minuts, fins que el conill esta ven cuit. ( jo acostumo a fer-ho, amb la meitat de llard de porc, i la meitat d’oli, però si no agrada, es fa només amb oli )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada