VIQUI

VIQUI

Seguidors

dimarts, 6 de febrer del 2024

BASSE PER FER TARTES


 

 BASSE PER  FER TARTES

 

Ingredients:

-  75 g. de mantega tova

30 g. de sucre

125 g. de farina

– 1 rovell d’ou.

    BASE D’EMPANADA

Ingredients:

-  200cc de llet ( un got ple )

– un got d’oli de gira-sol

– ½ culleradeta de sal

– 1 culleradeta de llevat

 – 1 ou – 600 g de farina.


Amassar-ho tot junt i partir la pasta , la meitat per sota i la meitat per sobre. També es pot fer només com a base d’alguna tarta, i després farcir-la.  28/05/2005

 

PASTA BRISA

 

Ingredients;

 - 150 g. de farina

 – 75 g. de mantega

 – ½ got petit d’aigua.

Posar la farina amb una pileta, i fer un vuit al mig. Posar-hi la mantega una mica tova, i l’aigua una mica tèbia. Amassar-ho i deixar-la reposar 3 hores. Estirar la pasta i folrar el motlle, punxar-la amb una forquilla i coure 10 minuts al forn. Es pot farcir tan amb dolc com amb salat.

Pot servir per tarta de poma etc... o per tarta d’espinacs etc...

  

PER FOLRAR MOTLLES PER TARTES

 

Ingredients;  

- 150 g. de galetes maries

– 100 g. de mantega

 

– ½ vas de vi dolç.

 

Triturar les maries, posar-hi la mantega una mica estovada i el vi dolç. Amassar-ho i folrar el motlle. 

Si pot posar un polset de sal perquè fa que la pasta sigui més gustosa.

 

PASTA BRISA ( Per folrar motlles )

 

Ingredients:


-  150 g. de farina

– un ou

– un polset de sal

– 2 cullerades d’oli

– una mica d’aigua tèbia.

 Amassar-ho bé i estirar-ho sobre la safata del forn. Posar-la 6 o 7 minuts al forn , i ja es pot farcir del que vulguis.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada