INGREDIENTS:
-1 carbassó gran o 2 de mitjans
-
1 ou
- 1 grapat de formatge ratllat
-1 dent d'all picat
- Julivert fresc picat (al gust)
-1 culleradeta de Maizena
- Farina
- Sal -Pebre
-
Oli d'oliva (per fregir)
Rentem el carbassó, tallem les puntes i el ratllem amb la part gruixuda del
ratllador.
Ho posem a n'un colador per tal que el carbassó deixi anar l'aigua.
Salem, removem i deixem reposar durant 30 min - 1 hora.
Passat
el temps de repòs, fiquem el carbassó en un bol.
Afegim l'ou, el julivert i l'all picat, el formatge ratllat, el pebre i
la culleradeta de Maizena.
Rectifiquem de sal i ho barregem bé.Afegim la farina fins obtenir una textura
adequada (jo vaig posar uns 100g aprox.).
Ha de quedar tirant a espès, però tampoc excessivament espès!
Un cop feta la pasta del bunyol, posem una paella al foc amb dos dits d'oli, i
quan estigui ben calent anirem tirant cullerades soperes de la pasta de carbassó.
Intentarem que quedin més o menys rodonets (he dit intentarem perque els
meus molt rodonets no eren, però el sabor és el que importa).
Quan estiguin dauradets d'una banda, els donem la volta i esperem que es
daurin per l'altra.
Els
posarem sobre paper absorbent perque absorveixi l'excès d'oli.
I
llest! Els podeu menjar freds o calents. Jo els prefereixo calents, així estan
més cruixents
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada