VIQUI

VIQUI

Seguidors

dimecres, 28 de setembre del 2022


PASTÍS DE FLAM I BESCUIT

FLAM                                                                       BESCUIT

3 ous                                                                      3 ous

120 g sucre                                                           60 g de sucre

250 cc. de llet                                                       30 g de farina

¼ ratlladura de llimona                                       1 sobre llevat Royal (20 g)

sal                                                                            ¼ ratlladura de llimona

Motlle de Tefal, de 27cm (de cake)

Encaramel·lat el  seu fons amb 100 g de sucre.
Escolliu un recipient adequat per coure el pastís  a bany Maria.

 

Flam:

             Separar els rovells de les clares i aquestes deixeu-les a un recipient.

Poseu  els rovells a un bol amb el sucre i la ratlladura de llimona , bateu amb el batidor elèctric  fins que blanquegi, en aquest punt aboqueu-hi la llet, doneu-hi un parell de voltes per acabar de desfer el sucre.

 

Bescuit:

                 Separeu els rovells de les clares i ajunteu aquestes amb les que teniu reservades del flam.

Poseu els rovells a un bol amb el sucre i la ratlladura de llimona i amb el batedor elèctric bateu fins que blanquegi per afegir-hi la farina barrejada amb el llevat Royal, quan ho veieu ben barrejat aboqueu-hi el preparat del flam, doneu-hi un parell de batudes i retireu el batedor per poder rentar-lo i eixugar-lo molt bé, ja que amb ell s’han de muntar les clares.

Poseu les 6 clares reservades a un bol i amb el batedor elèctric, ben sec, bateu-les a punt de neu amb un pessic de sal, arribat al punt de neu (ben fort) retireu el  batedor i en 3 o 4 vegades barregeu porcions de clara muntada al bol on hi ha el contingut barrejat del Flam i el Bescuit, ajudant-vos amb la pala de goma amb moviments envolupants o el batedor manual.

Just ja barrejat aboqueu-ho al motlle preparat i encaramel·lat al seu fons.

Ja ple el motlle col·loqueu-lo al  recipient escollit per rodejar-lo amb aigua calenta i entrar-ho al mig del forn per la seva cocció que ha de ser a 160º uns 40 o 45 minuts.

Retireu-ho del forn, trèieu el motlle del bany maria i col·loqueu-lo damunt d’una reixeta per esperar que es refredi per retirar-lo del motlle i deixar-lo a la plata escollida per servir. 



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada