PASTÍS
DE FLAM I BESCUIT
FLAM
BESCUIT
3
ous
3 ous
120
g sucre
60 g de sucre
250
cc. de llet
30 g de
farina
¼
ratlladura de llimona 1 sobre llevat
Royal (20 g)
sal
¼ ratlladura de
llimona
Motlle de Tefal, de 27 cm (de cake)
Encaramel·lat el seu fons amb 100 g de sucre.
Escolliu un recipient adequat per coure el pastís a bany Maria.
Flam:
Separar els rovells de les clares
i aquestes deixeu-les a un recipient.
Poseu els rovells a un bol amb el sucre i la
ratlladura de llimona , bateu amb el batidor elèctric fins que blanquegi, en aquest punt aboqueu-hi
la llet, doneu-hi un parell de voltes per acabar de desfer el sucre.
Bescuit:
Separeu els rovells de les
clares i ajunteu aquestes amb les que teniu reservades del flam.
Poseu
els rovells a un bol amb el sucre i la ratlladura de llimona i amb el batedor
elèctric bateu fins que blanquegi per afegir-hi la farina barrejada amb el
llevat Royal, quan ho veieu ben barrejat aboqueu-hi el preparat del flam,
doneu-hi un parell de batudes i retireu el batedor per poder rentar-lo i
eixugar-lo molt bé, ja que amb ell s’han de muntar les clares.
Poseu
les 6 clares reservades a un bol i amb el batedor elèctric, ben sec, bateu-les
a punt de neu amb un pessic de sal, arribat al punt de neu (ben fort) retireu
el batedor i en 3 o 4 vegades barregeu
porcions de clara muntada al bol on hi ha el contingut barrejat del Flam i el
Bescuit, ajudant-vos amb la pala de goma amb moviments envolupants o el batedor
manual.
Just
ja barrejat aboqueu-ho al motlle preparat i encaramel·lat al seu fons.
Ja
ple el motlle col·loqueu-lo al recipient
escollit per rodejar-lo amb aigua calenta i entrar-ho al mig del forn per la
seva cocció que ha de ser a 160º uns 40 o 45 minuts.
Retireu-ho del forn, trèieu
el motlle del bany maria i col·loqueu-lo damunt d’una reixeta per esperar que
es refredi per retirar-lo del motlle i deixar-lo a la plata escollida per servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada