Ingredients (unes 24/30
rodanxes):
3 o 4 pomes
1 ou
100 ml. de llet
100 grams de farina
Mig sobre de llevat en pols
1 cullerada de mantega
Un raig de vi dolç
canyella en pols,
sucre i oli d’oliva
Fer-ho amb
una sola poma,( si es la primera vegada) surtiran unes 8/10 rodanxes fines i la
part proporcional de la resta d'ingredients (aproximadament).
Recordeu que
podem substituir la mantega (fosa) per la mateixa quantitat d'oli d'oliva.
Es pelen les pomes, es treuen els cors i es tallen
a rodanxes. S’estenen en un plat i es reguen amb el vi, sucre i canyella. Es
deixen reposar un parell d’hores o, amb una hora n'hi ha prou si es te pressa.
Preparem la pasta: farina, ou, llet, oli (un raig),
llevat i mantega desfeta. I, si es vol i ja no el necessitem una mica de suc de
la maceració de les rondaxes de poma.
Arrebossar les pomes amb la massa.
Fregir en una paella amb força oli i ben calent.
Escórrer en un plat amb paper
Espolsar amb sucre
(opcional)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada