VIQUI

VIQUI

Seguidors

dilluns, 24 de maig del 2021

VÀRIES SALSES, I VARIANTS DE LA SALSA MAIONESA

 

 

1 1 o 2 filets d'anxova bé aixafats.

2 Julivert, cibulet, estragó, cerfull i pebre, tot ben picat.

31 culleradeta de pebre vermell,

el suc de ½ llimona i 100 gr. d'olives negres picades molt fines.

 1 culleradeta de suc de poma i una de mel.

 2 culleradetes de concentrat de salsa de tomàquet.

 ¼ de culleradeta de salsa de tabasco.

 3 culleradetes de menta ben picada.

 3 culleradetes de cibulet ben picat.

 2 culleradetes de tàperes ben aixafades.

 2 cullerades de iogurt,

 1 cullerada rasa de sucre,

 un raig de vinagre o el suc de ½ llimona.

Algunes d'aquestes variants s'han fet tan populars que se les coneix amb el seu propi nom, com per exemple en l'amanida Cole Slawi.

                        *********

SALSA MAIONESA

Ingredients :

 1 ou fresc

 1 all petit

oli d'oliva o gira-sol

suc llimona; sal.


 Posarem la clara i el rovell d'l'ou dins de la batedora juntament amb l'all picat, part de l'oli i la sal, de manera que els ingredients no sobrepassin per sobre de les fulles de el braç batedor.

 Començarem a batre el conjunt fins que qualli, moment a partir de el qual anirem afegint la resta de l'oli.

 Moments abans d'acabar afegirem el suc de la mitja llimona evitant que caiguin pinyols.

Notes.

Aquesta Salsa es prepara també amb la mà de morter però si voleu guanyar temps i evitar disgustos , prepareu la mecànicament, tal com us ho explico. ( Jo sempre la faig amb oli de girasol, amb el d’oliva , alguna vegada sem talla)

-Si No ho ha d'utilitzar de seguida deixar-la tapada a la nevera, encara que sigui hivern.

------------------------------------------

VINAGRETA DE MEL

Ingredientes :

 Barrejarem

 1 part de vinagre,

 1 de mel (la escalfarem abans a la calor perquè perdi duresa)

 3 d'oli d'oliva més sal i pebre.

La podem deixar preparada dins d'una ampolla, fent-la servir a mesura que la necessitem.

 Té un sabor dolç i agradable i resulta excel·lent per a amanides d'au (pollastre o ànec rostit), crudités, o amanides que continguin ruca o fulles tendres d'espinacs, bacallà esqueixat o formatges cremosos.

------------------------------------------------

VINAGRETA D'ARANJA O LLIMONA

Ingredients :

el suc d’una llimona,

2 grans d'alls,

 1 culleradeta de mostassa de Dijon,

 una culleradeta de sucre,

 ½ gotet d'oli de gira-sol,

3 cullerades plenes de nata o iogurt;

sal i pebre.

 Amanirem l'amanida amb la sal i el pebre

 Picarem els alls i després li afegirem la resta d'ingredients excepte l'oli i el iogurt.

 Un cop ben lligada la barreja anterior li anirem tirant l'oli a poc a poc, com si féssim una maionesa.

 Batrem la nata a part i l'afegirem a la salsa, remenant bé la barreja.

Aquesta Salsa és molt adequada per a amanides amb ingredients que tendeixen a la dolçor:

canonges, remolatxa, fruits dolços, etc.

 -------------------------------------------------

SALSES  PER  AMANIDES  DIFERENTS

Ingredients:

 5 cullerades de vinagre de poma o d'arròs

2 cullerades de (vi dolç japonès que pot substituir, si no té, per vi dolç de xerès)

 ½ cullerada de salsa de soja xinesa,

 un pessic de sal

 1 cullerada rasa de sucre

 Optatiu:

1 cullerada d'oli de sèsam o llavors de sèsam torrades.

 Barrejarem tots els ingredients en una tassa i ho deixarem reposar a la nevera durant 5 minuts.

 Tiraarem la salsa per sobre

 Si no optem per l'oli de sèsam podem acabar d'adornar amb unes llavors de sèsam torrades, senceres o lleugerament picades amb la mà de morter.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada