AQUESTA CONFITURA ME LA VA ENSENYAR A FER L'AMIC JOSEP PAEZ - E.P.D.
Ingredients
- 1 kg de llimones
- 600-700 g de sucre
- 1 cullerada de sal
- 1 got d’aigua (200ml)
- Pots de vidre (tapa de rosca)
Preparació.
Rentem molt bé les llimones, les tallem a rodanxes fines, traiem els pinyolets, i les posem en un bol cobertes d’aigua, afegim la cullerada de sal.
Les hem de deixar amb aquesta aigua 48 hores, passat el temps, canviem l’aigua i les deixem unes 12 hores més.
Veureu que les llimones van quedant com més toves. Traiem aquesta última aigua, tornem a omplir i bullim fins que veurem que la pell ja esta una mica tova. Guardeu una mica de suc, dons cal afegir-hi perquè del contrari queda molt espesa.
Quan ja està bullida, l’escorrem, pesem i aboquem en una cassola, hi afegim el sucre, proporcional al pes de llimona, afegim l’aigua, també proporcional al pes, i coem a foc baix, remenant de tant en tant , al principi i més sovint a mesura que es va espessint, penseu que quan es refreda espesseix més.
Quan tenim la textura de melmelada apaguem el foc i omplim els pots en calent, tapem bé i fem bullir en una olla coberts d’aigua, durant un 10 minuts.
Deixem refredar i guardem en lloc sec i fresc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada