SALSA
DE PORRO PER PEIX
Ingredients;
Mantega – porro – o ceba – un got de vi – un
got de brou de peix – farina – pebre vermell i negre – sal – alls.
Sofregir el porro, els alls , i la ceba. Un
cop estigui cuit afegir-hi la farina, donar-hi unes voltes , salpebrar i
afegir-hi el vi i el brou. Deixà que
bulli 2 o 3 minuts. Passar-ho pel pimmer.
Agafar
una safata , untar-la una mica i
posar-hi el peix que ja tindrem
net , Cobrir-lo amb aquesta salsa i posar-lo al forn 10 minuts .
També es pot fer el peix fregit o a la
planxa i servir acompanyat d’aquesta
salsa .
SALSA
DE PORROS (Per peix )
Ingredients:
1 ceba petita /2 grans d’all/ 2 porros (el
tros blanc )/ ½ got d’aigua i ½ got de
vi blanc /1/2 got de llet / 50 gr. de
mantega/ sal i pebre.
Amb una
paella sofregir la ceba els alls i el porro a foc lent durant ¼ d’hora,
afegir-hi el vi i deixar-lo evaporar 5 minuts. Posar-hi l’aigua , la llet i
salpebrar, deixar-ho bullir 5 minuts més, i ja es pot triturar. Servir calenta
SALSA
PER PEIX
Ingredients.
2 ous durs – 2 llesquetes de pa – 3 grans
d’all – una llauneta de pebrot vermell – ½ pastilla de brou de peix –un raget
de vi blanc sec, oli, sal pebre.
SALSA PER PEIX
Ingredients:
mantega – farina –
1 got de vi – 1 got de caldo de peix – sal – pebre negre i vermell.
Fer com si féssim
una beixamel.
SALSA POULE-TAN POT SER PER PEIX COM PER CARN.
Ingredients:
Mantega – ceba – alls una copa de vi blanc –
crema de llet – sal – pebre – i brou de peix o de carn, segons perquè sigui
Sofregir la ceba i
els alls amb la mantega, afegir-hi la sal, el pebre, el vi, i el brou,
deixar-ho coure una mica. Afegir-hi la crema de llet i lligar-ho coure molt poc
a poc.
SALSA
PER PEIX
Ingredients:
Un got de llet – una ceba petita – farina – 2
o 3 pebrots escalivats – una copa de vi – brou de peix .
Sofregir la ceba ratllada amb la farina.
Posar-hi el vi i el brou. Deixar-ho coure una
mica. Posar-hi els pebrots escalivats, nets de llavors i triturar. Servir
calent.
SALSA
VERDA
Ingredients:
Una ceba petita – bastant julivert – crema de
llet – ½ got de vi blanc – mantega u oli.
Fregir la ceba, afegir-hi tot el demés, i
deixar-ho bullir 2 o 3 minuts. Fregir el peix i posar-lo a la salsa i deixar
que cogui 3 minuts, també si pot posar el peix sense fregir.
SALSA
PER PEIX
Ingredients:
1 iogurt – alls tendres – julivert – 2 cebes
tendres – oli i sal.
Picar els alls i la ceba ben petits i
bullir-los 5 minuts amb aigua i sal. Escorre i barrejar-hi el iogurt el julivert, i salpebrar.
SALSA
VERDA
Ingredients:
Pa fregit - ametlles crues pelades – sal – oli
– pebre vermell – molt julivert – una mica de brou de peix o també serveix per
carn, a les hores el brou t’he de ser de carn.
Es fregeix el peix. Es fa la salsa i si posa
el peix uns moments a la mateixa paella.
CREMA
D’AMETLLES ( PEIX O CARN)
Ingredients:
Ametlles crues pelades – tomàquet – molt
julivert – alls - sal – oli – pebre.
Passar-ho tot per el mini pimer amb una mica
de brou de carn o peix , segons per que sigui Posar-ho sobre el peix cru i
coure 20 minuts al forn.
SALSA
VERDA DE REGIM
Ingredients;
Una ceba – ben trinxada – un ditet de vi blanc
- 3 o 4 grans d’all – un iogurt desnatat – julivert – oli sal – pebre.
Bullir la ceba i els alls amb molt poca aigua.
Posar-hi la sal, el iogurt, el julivert, i el pebre. Triturar. Serveix per
acompanyar peix a la planxa o bullit.
SALSA
DE MOSTASSA PER PEIX
Ingredients;
2 iogurts – una cullerada de mostassa – el suc
d’una llimona – oli – sal – pebre – julivert.
Tot ben trinxat i posar-ho sobre el peix.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada