ESCUDELLA:
les quantitats serà segons els comença’ls
Ingredients;
Galets grossos
Un carpó de pollastre
Ossos d'espina
Ossos de vedella
Un os de pernil
Porro
Api
Pastanagues.
Carn picada de vedella i de porc
Pa
Llet
Un ou
All – julivert
Sal –i -pebre
Us estranyarà
que no hi posem carn, és que no farem carn d'olla.
Fer-ho
bullir 1 hora 1/2, col·lar-ho.
Amanir la carn de la pilota, amb ou, pa remullat amb llet, sal, pebre alls i julivert.
Barrejar tot com
per fer la pilota , omplir els galets.
Farcir els galets. Posar brou a una cassola de fons ample, i quan estigui a punt de bullir, anar posant els galets ben posats l'un al costat de l'altre, i que el brou només els cobreixi.
Ha de bullir molt poc a poc, perquè no es girin, i anar-hi afegint brou.
( del contrari si hi havia massa brou, ballarien , i es buidarien) i deixar-los bullir molt poc a poc , (uns deu o dotze minuts) perquè no es moguin.
Una vegada passats els minuts, posar-hi bastant brou i deixar-los sense tocar un parell d’hores.
Això és millor fer-ho el dia avant i deixar-ho tota la nit perquè s’inflin.
Escalfar en el moment de servir
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada