VIQUI

VIQUI

Seguidors

diumenge, 8 de desembre del 2019

MENÚ DE NADAL - 2019


          PER FER CANAPÈS

Canapès d’anxoves

de formatge o de sobrassada

 Agafar anxoves i picar-les al morter.

Agafar mantega tova (no liquida ) i barrejar-ho amb una culleradeta de vinagre, xafar-ho tot junt i posar una capa sobre del pa.

Es fan iguals els d’anxoves, que els de sobrassada i que els de formatge o rocafort .

Per fer els canapès, va millor congelar el pa de motlle, es treballa millor.

CISTELLETS DE FORMATGE I MEL

Ingredients

Motlles petits de galeta per farcir

Formatge de cabra

Formatge cremós

Mel - Nous

 Agafar els dos formatges, i aixafar-los, barrejar-hi la mel.

Omplir els motlles, i posar-hi  ½ nou al damunt .

PATÉ  DE MUSCLOS

INGREDIENTS:

- Una llauneta de musclos en escabetx

– 1 llauneta de tonyina

– 4 formatgets tipus caseriu

 - torradetes

Tot passat pel mini pimmer, i untar les torradetes.

                       SOPA DE PEIX




Ingredients:

 500g. de cap de rap

 200 cues de gambes

200 g de  Cloïsses 

 1 ceba

 1 tomàquet madur

 1 pastanaga

 1 got petit de vi blanc

– llorer

– 3 grans d’all

 – julivert

– oli, sal i pebre.

Posa l’oli a una cassola , un cop calent posar-hi la ceba i la pastanaga  les herbes i deixar-ho fins que estigui ros.

Afegir-hi  el cap de rap , els alls i el tomàquet ,deixar-lo  un moment , posar-hi el vi deixar reduir 3 o 4 minuts.


Ja si pot posar l’aigua calenta i fer-ho bullir 30 minuts.

 Posar-hi les gambes, i les  cloïsses, només un parell de minuts


 Passat aquest temps ja es pot col·lar i fer la sopa.

Es pot fer amb fideus fins, o  amb farina d'arròs, ha de ser una mica clareta. 

Triar el peix, i afaxir-lo a la cassola . 


LLOM CREMAT AMB TARONGE





Ingredients:

- Un tros de llom o rellomillo en un tros

– 3 taronges

– una copa de xerès sec

– una pastilla de brou concentrat

– 4 cullerades de sucre cremat ( pot ser del que ja venen preparat )

– 1 cullerada de vinagre de xerès.

–oli – sal – pebre

Amb el vinagre untar el llom,posar-hi sal i pebre i deixar-ho en maceració 2 hores.

 Posar l’oli a una cassola o paella i amb l’oli ben calent enrossir el llom.

 Afegir-hi el xerès, deixar-ho reduir uns 10 minuts.

Tot seguit posar-hi el suc de les taronges a la que hi haurem desfet la pastilla de brou.

Deixar-ho coure a foc fluix 30 minuts.

Tirar-hi el sucre cremat i deixar-ho 10 minuts més.

Un cop fred, tallar el llom finet, i servir acompanyat de la salsa. Si es vol es pot servir acompanyat de taronja tallada ben fina per adornar. 

POSTRES TRADICIONALS , TORRONS

BONES FESTES !!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada