PER FER CANAPÈS
Canapès d’anxoves
de formatge o de sobrassada
Agafar
anxoves i picar-les al morter.
Agafar mantega tova (no liquida ) i
barrejar-ho amb una culleradeta de vinagre, xafar-ho tot junt i posar una capa
sobre del pa.
Es fan iguals els d’anxoves, que els de
sobrassada i que els de formatge o rocafort .
Per fer els canapès, va millor congelar el pa
de motlle, es treballa millor.
CISTELLETS DE FORMATGE I MEL
Ingredients
Motlles petits de galeta per farcir
Formatge de cabra
Formatge cremós
Mel - Nous
Agafar
els dos formatges, i aixafar-los, barrejar-hi la mel.
Omplir els motlles, i posar-hi ½ nou al damunt .
PATÉ DE
MUSCLOS
INGREDIENTS:
- Una llauneta de musclos en escabetx
– 1 llauneta de tonyina
– 4 formatgets tipus caseriu
-
torradetes
Tot passat pel mini pimmer, i untar les
torradetes.
SOPA DE PEIX
Ingredients:
500g. de cap de rap
200 cues de gambes
200 g de Cloïsses
1 ceba
1 tomàquet madur
1 pastanaga
1 got petit de vi blanc
– llorer
– 3 grans d’all
– oli, sal i pebre.
Posa l’oli a una cassola , un cop calent posar-hi la ceba i la
pastanaga les herbes i deixar-ho fins que estigui ros.
Afegir-hi el cap de rap , els alls i el tomàquet
,deixar-lo un moment , posar-hi el vi deixar reduir 3 o 4 minuts.
Ja si pot posar l’aigua calenta i fer-ho bullir 30 minuts.
Posar-hi les gambes, i les cloïsses, només un parell de minuts
Passat aquest temps ja es pot col·lar i fer la sopa.
Es pot fer amb fideus fins,
o amb farina d'arròs, ha de ser una mica clareta.
Triar el peix, i afaxir-lo a la cassola .
LLOM CREMAT AMB TARONGE
Ingredients:
- Un
tros de llom o rellomillo en un tros
– 3
taronges
– una
copa de xerès sec
– una
pastilla de brou concentrat
– 4
cullerades de sucre cremat ( pot ser del que ja venen preparat )
– 1
cullerada de vinagre de xerès.
–oli –
sal – pebre
Amb el
vinagre untar el llom,posar-hi sal i pebre i deixar-ho en maceració 2 hores.
Posar l’oli a una cassola o paella i amb l’oli
ben calent enrossir el llom.
Afegir-hi el xerès, deixar-ho reduir uns 10
minuts.
Tot seguit
posar-hi el suc de les taronges a la que hi haurem desfet la pastilla de brou.
Deixar-ho
coure a foc fluix 30 minuts.
Tirar-hi
el sucre cremat i deixar-ho 10 minuts més.
Un cop
fred, tallar el llom finet, i servir acompanyat de la salsa. Si es vol es pot
servir acompanyat de taronja tallada ben fina per adornar.
POSTRES TRADICIONALS , TORRONS
BONES FESTES !!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada