VIQUI

VIQUI

Seguidors

dilluns, 18 de novembre del 2019

POLVORONS





Ingredients

• 200 gr de farina

• 75 gr de sucre glacé

• 75 gr d'ametlla mòlta

• 100 gr de mantega en pomada

• Canyella i sal

 Ajuntem en un bol la farina, el sucre glacé, l'ametlla mòlta, 1 pesíc de canyella (aproximadament 5 gr) i una mica de sal, i remenem bé amb l'espàtula perquè es vagin barrejant de forma uniforme.

 Després, incorporem la mantega que prèviament haurem escalfat fins fondre (si tenim temps podem deixar que es temperi a temperatura ambient) i continuem remenant fins a obtenir una massa homogènia.

 Pastem la barreja sobre una superfície llisa procurant donar-li forma de bola.

La massa tendirà a esmicolar, però si la treballem el temps necessari (entre 6 i 10 minuts haurien de ser suficients) el greix que suï l'ametlla a l’ temperar com a resultat de la fricció ens ajudarà a que resulti compacta.

 Traiem petites porcions de massa, les modelem a mà en forma de boletes i després pressionar sobre els fogons per donar-los l'aparença i gruix propis d'aquests dolços, vam passar el polvorons a una safata de forn greixada amb mantega o coberta amb una làmina de paper antiadherent.

 Posem al forn a 200 º durant 2 o 3 minuts, retirem els polvorons i deixem que es refredin.
Escampar sucre glacé per sobre i servir aquest típic dolç nadalenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada