Ingredients
• 200 gr de farina
• 75 gr de sucre glacé
• 75 gr d'ametlla mòlta
• 100 gr de mantega en pomada
• Canyella i sal
Ajuntem
en un bol la farina, el sucre glacé, l'ametlla mòlta, 1 pesíc de canyella
(aproximadament 5 gr) i una mica de sal, i remenem bé amb l'espàtula perquè es
vagin barrejant de forma uniforme.
Després, incorporem la mantega que prèviament
haurem escalfat fins fondre (si tenim temps podem deixar que es temperi a
temperatura ambient) i continuem remenant fins a obtenir una massa homogènia.
Pastem
la barreja sobre una superfície llisa procurant donar-li forma de bola.
La massa tendirà a esmicolar, però si la
treballem el temps necessari (entre 6 i 10 minuts haurien de ser suficients) el
greix que suï l'ametlla a l’ temperar com a resultat de la fricció ens ajudarà
a que resulti compacta.
Traiem
petites porcions de massa, les modelem a mà en forma de boletes i després
pressionar sobre els fogons per donar-los l'aparença i gruix propis d'aquests
dolços, vam passar el polvorons a una safata de forn greixada amb mantega o
coberta amb una làmina de paper antiadherent.
Posem
al forn a 200 º durant 2 o 3 minuts, retirem els polvorons i deixem que es
refredin.
Escampar sucre glacé per sobre i servir aquest
típic dolç nadalenc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada