VIQUI

VIQUI

Seguidors

dimecres, 24 de juliol del 2019

LLET FREGIDA




INGREDIENTS

1 Litre de llet sencera

6 cullerades soperes de maizena

6 cullerades soperes de sucre

100 grams de farina

100 grams de sucre per arrebossar

1 o 2 ous


 Oli de gira-sol

1 cullerada petita de canyella

Posem tota la llet en una cassola a escalfar a foc lent, afegim les 6 cullerades de sucre.

A part desfem la maizena amb una mica de llet que guardarem.

 Quan bulli li afegim molt poc a poc.
 Anem remenant amb una cullera de fusta, fins que comenci a espessir bastant i just abans que comenci a bullir.

 Si ens queden alguns grumolls podem batre uns minuts amb la batedora però amb molt de compte amb les esquitxades.

Apartem del foc i tirem en un motlle rectangular perquè es refredi i es ha quedar ven espesa.

Deixar-ho una nit a la nevera.

Preparem un plat amb la farina i un altre amb l'ou batut.
Amb un ganivet tallem en quadrats iguals, ajudant-nos d'una espàtula i arrebossem primer en farina i després en ou.

En una paella àmplia escalfem dos dits d'oli de gira-sol i quan aquest fumejant anem col·locant amb cura els quadrats de llet, fregint-los uns minuts per banda i banda fins que tinguin un color daurat
Traiem en una safata en la qual haurem col·locat paper de cuina perquè absorbeixi el sobrant d’oli.

En un altre plat barregem el sucre amb la canyella, agafem els quadrats de llet fregida i arrebossem per tots dos costats.

La canyella és optatiu, perquè hi ha persones que no li agrada.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada