VIQUI

VIQUI

Seguidors

dimarts, 12 de març del 2019

CARXOFES AMB BACALLÀ O AMB PERNIL



Les quantitats depen dels comensals

Ingredients

4 patates mitjanes.

6 carxofes.

1 porro.

2 grans d’alls.

200 grams de bacallà esqueixat

Sal i pebre negre

Una culleradeta de pebre vermell

½ got de vi blanc.

Una llimona

Oli.

Aigua o brou de verdures, pot ser una pastilla de concentrat.

Per la picada

1 llesca de pa torrat.

ametlles torrades.

2 o 3 Grans d’all

Julivert.

Netegem les carxofes, els hi tallem la punta i les tallem per la meitat.

 Les reservem en un bol cobertes d’aigua i amb un raig de llimona.

Pelem les patates i les tallem a trossos esqueixant-les. Les reservem en un bol cobertes d’aigua.

Posem una cassola a foc mig amb un raig d’oli i afegim el porro tallat a rodanxes. Quan comenci a agafar color afegim les carxofes i les patates escorregudes i el bacallà.

Ho remenem, hi tirem el vi blanc i ho cobrim amb el brou o amb aigua.

Per preparar la picada posarem en el got de la batedora elèctrica la llesca de pa torrat, les ametlles, els alls, el julivert i una mica de líquid de la cocció. Ho triturem.

Quan les carxofes comencin a estar cuites afegim la picada, ho remenem i ho deixem coure un parell de minuts més.

 Rectifiquem de sal i pebre i ho servim calent.

El mateix es pot fer amb trossets de pernil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada