VIQUI

VIQUI

Seguidors

dimarts, 18 de desembre del 2018

MENÚ DE NADAL - 2018




APERITIU DE FORMATGE
Ingredients:

1 caixa de formatgets suaus

100 g. formatge rocafort o blau

50 g. de mantega

50 g. de nous picades

1 cullerada de conyac

una mica de pebre

galetes salades o torradetes

Passa per la batedora el formatge rocafort, els formatgets, el conyac, la mantega i el pebre.

Estén aquesta barreja sobre un rectangle de paper d'alumini i enrotllar-ho pressionant.

Deixa-ho a la nevera durant dues hores.

Desembolicar i passa-ho per les nous picades de manera que quedi completament cobert.

Talla-ho en discos gruixuts i serveix-los sobre galetes salades o torradetes.

EL MATEIX SISTEMA ES POT FER AMB DIFERENTS GUSTOS.
Amb paté...sobrassada, anxoves, etc-....a les hores sense rocafort.


ENTRANT – CEBA FARCIDA






Ingredients:

4 Cebes

1 pit de pollastre

1 tall gros de pernil dolç

1 ou
100g de formatge ratllat emmental

Pelar les cebes i fer un tall al costat per poder
 desfer-les un cop cuites .

Posar-les a coure amb aigua i sal fins que estiguin cuites però no desfetes

Deixar-les refredar ,quan ja estiguin fredes anar desfent-les amb cura i guardar només les capes mes grosses per poder - les farcir

Agafar el pit de pollastre, fregit, i el passarem per l’un dos, tres, que quedi ven trinxat , i també el pernil dolç.

Ho barrejarem, tot junt, amb el formatge ratllat i l’ou cru , amassar-ho bé i farcir les capes de les cebes com si fossin canelons.

Posar-les ben posades a una safata d’anar al forn .
Posar-hi formatge a sobre i gratinar


LLONZA LLAMINERA



Una llonza grosseta o dues de més petites.

Una ceba no massa grossa.

400 g. de nata per cuinar.

Una cullerada de mostassa. ( optatiu)

Una cullerada de farina.

250 g. de rossinyols.(torrentons)

Brandi

Oli – sal – i pebre.

Tallar la llonza gruixudeta, i salpebrar.


PER FER LA SALSA

Tallar els rossinyols petits, i fregir-los una mica. Guardar.

Tallar la ceba petita, i estofar-la sense que es faci rossa.
Afegir-hi els rossinyols, i flamejar-los amb el brandi.

Posar-hi la nata, i la mostassa(això és optatiu)
Salpebrar, i deixar-ho 5 minuts a foc vaig.
Enfarinar la llonza, i fregir-la una mica per cada costat, però que quedi crueta per dintre.

Afegir-la a la salsa, i deixar-la 2 o 3 minuts que faci xup, xup.

Servir calenta.


MUS DE TORRÓ

Ingredients (per a 4 persones)

300 gr de torró de Xixona ( Una barra )

300 ml de llet

220 ml de nata

50 gr de sucre

2 rovells d'ou

Esmicolem el torró, reservem.

Barregem els rovells amb el sucre ven batuts i guardar-los.

Barregem, la Llet i el torró i farem bullir a una cassola remenat contínuament, amb les varilles de les sopes, també es pot fer amb el mini pimer.

Ha de quedar tot ven desfet. Treure la cassola del foc, i quan ja no bulli, posar-hi els rovells que hem batut amb el sucre, i tornar-ho a posar al foc ven baix, sense deixar que bulli perquè es tallaria, i remenant sempre fins que espesseixi.

Es millor preparar-ho el dia anterior que s’ha de servir, i guardar-ho a la nevera.

Si al anar a presentar-ho s’ha fer una mica de capa a sobre, treure-la amb molta cura.

Posar la crema a una copa.

Muntar la nata amb el sucre, i acabar d’omplir les copes que ja tenim amb la crema i sevir.

Es pot adornar, amb un polset de cafè soluble, o amb fideus de xocolata.

BON NADAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada