APERITIU DE FORMATGE
Ingredients:
1 caixa de formatgets suaus
100 g. formatge rocafort o blau
50 g. de mantega
50 g. de nous picades
1 cullerada de conyac
una mica de pebre
galetes salades o torradetes
Passa per la batedora el formatge rocafort, els formatgets, el conyac, la mantega i el pebre.
Estén aquesta barreja sobre un rectangle de paper d'alumini i enrotllar-ho pressionant.
Deixa-ho a la nevera durant dues hores.
Desembolicar i passa-ho per les nous picades de manera que quedi completament cobert.
Talla-ho en discos gruixuts i serveix-los sobre galetes salades o torradetes.
EL MATEIX SISTEMA ES POT FER AMB DIFERENTS GUSTOS.
Amb paté...sobrassada, anxoves, etc-....a les hores sense rocafort.
ENTRANT – CEBA FARCIDA
Ingredients:
4 Cebes
1 pit de pollastre
1 tall gros de pernil dolç
1 ou
100g de formatge ratllat emmental
Pelar les cebes i fer un tall al costat per poder
desfer-les un cop cuites .
Posar-les a coure amb aigua i sal fins que estiguin cuites però no desfetes
Deixar-les refredar ,quan ja estiguin fredes anar desfent-les amb cura i guardar només les capes mes grosses per poder - les farcir
Agafar el pit de pollastre, fregit, i el passarem per l’un dos, tres, que quedi ven trinxat , i també el pernil dolç.
Ho barrejarem, tot junt, amb el formatge ratllat i l’ou cru , amassar-ho bé i farcir les capes de les cebes com si fossin canelons.
Posar-les ben posades a una safata d’anar al forn .
Posar-hi formatge a sobre i gratinar
LLONZA LLAMINERA
Una llonza grosseta o dues de més petites.
Una ceba no massa grossa.
400 g. de nata per cuinar.
Una cullerada de mostassa. ( optatiu)
Una cullerada de farina.
250 g. de rossinyols.(torrentons)
Brandi
Oli – sal – i pebre.
Tallar la llonza gruixudeta, i salpebrar.
PER FER LA SALSA
Tallar els rossinyols petits, i fregir-los una mica. Guardar.
Tallar la ceba petita, i estofar-la sense que es faci rossa.
Afegir-hi els rossinyols, i flamejar-los amb el brandi.
Posar-hi la nata, i la mostassa(això és optatiu)
Salpebrar, i deixar-ho 5 minuts a foc vaig.
Enfarinar la llonza, i fregir-la una mica per cada costat, però que quedi crueta per dintre.
Afegir-la a la salsa, i deixar-la 2 o 3 minuts que faci xup, xup.
Servir calenta.
MUS DE TORRÓ
300 gr de torró de Xixona ( Una barra )
300 ml de llet
220 ml de nata
50 gr de sucre
2 rovells d'ou
Esmicolem el torró, reservem.
Barregem els rovells amb el sucre ven batuts i guardar-los.
Barregem, la Llet i el torró i farem bullir a una cassola remenat contínuament, amb les varilles de les sopes, també es pot fer amb el mini pimer.
Ha de quedar tot ven desfet. Treure la cassola del foc, i quan ja no bulli, posar-hi els rovells que hem batut amb el sucre, i tornar-ho a posar al foc ven baix, sense deixar que bulli perquè es tallaria, i remenant sempre fins que espesseixi.
Es millor preparar-ho el dia anterior que s’ha de servir, i guardar-ho a la nevera.
Si al anar a presentar-ho s’ha fer una mica de capa a sobre, treure-la amb molta cura.
Posar la crema a una copa.
Muntar la nata amb el sucre, i acabar d’omplir les copes que ja tenim amb la crema i sevir.
Es pot adornar, amb un polset de cafè soluble, o amb fideus de xocolata.
BON NADAL
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada