VIQUI

VIQUI

Seguidors

dilluns, 12 de desembre del 2011

MENÚ DE NADAL



ENTRANT

 



Ingredients

Pa de motlle, una llesqueta per persona

Pernil dolç ½ tall per persona 

Un tallet de bacó sense fumar 

 una rotllana de pinya

un tall de formatge, del que es fon al anar al forn

formatge ratllat

 pinyons

Torrar el pa, i untar-lo amb mantega per un costat, a sobre posar-hi el tall de pernil dolç, una rotllana de pinya, cobrir-la amb una llesca de formatge,  fregir el bacó, a trossets petits, i escampar per sobre el formatge, espolsar-hi el formatge ratllat, i els pinyons, i posar-ho a gratinar al forn. 



CONSOMÉ




 Ingredients. 

Una carcassa de pollastre

 Un os de vedella

Un os d’espina

Un trosset de pernil

Api

Porro

Pastanaga

Per adornar el consomé.

Una culleradeta de xeres per persona
½ ou dur

Pernil dolç tallat una mica gruixut.

Fer el brou amb tots els ingredients, col·lar-lo posant un drapet al colador perquè no hi quedi cap impuresa. 

Picar els ous ven petits, i el pernil a dauets, també petits. Repartir-ho amb tasses de consomé, afegir-hi la culleradeta de xerès, i posar-hi un cullerot de brou. Servir calent.




RODÓ DE VEDELLA, AMB COMPOTA DE FRUITA







Aquest rostit és millor fer-lo el dia anterior.

Ingredients

Un tall rodó de vedella lligat.

Dues gambes, o llagostins per persona  


Una ceba grossa

Un tros d’api blanc

Un pebrot verd 

Un cap d’alls

Un tomàquet

3 pastanagues

Un os de pernil que no sigui ranci

Un ramet d’herbes, (llorer, farigola, sajolida )

Un gotet de brandi 

Oli,  aigua,  sal i pebre

Salpebrar el tall per tots els costats.

 En una cassola, posar l’oli, i un cop calent enrossir el tall per tots els costats.

Afegir-hi l’os de pernil, i  totes les verdures netes,  deixar-ho uns 5 minuts, posar-hi el brandi, donar-hi unes voltes, vigilant que no s’enganxi. 

Afegir-hi aigua que el cobreixi fins a la meitat, i deixar-lo coure, poc a poc girant-lo sovint perquè no s’enganxi , si fa falta afegir-hi miques d’aigua.


Un cop cuit treure’l,  triturar totes les verdures, menys l’os de pernil, que només és per donar-li més gust , col·lar-ho, l’endemà tallar el rodó a tallets finets.

Fregir una mica les gambes, i posar-les alternades amb els fruits secs. 


 Tan es pot servir  posant la carn a una safata, i el suquet per sobre, com posar la meitat del suquet a la cassola que l’hem cuit, posar-hi el tall ven posat i  cobrir-ho amb l’altre meitat de suc, i posar-ho 5 minuts al foc, perquè la carn agafi més el gust del suquet
.






 COMPOTA DE FRUITA







Agafar una safata d’anar al forn, i posar-hi, una mica d’oli de rostir la vedella, una mica de brou que guardarem del consomé, i un gotet de brandi.

 Tallar un parell de pomes mal tallades

Orellanes

Prunes seques

Pinyons

El suc d’una llimona.

Posar-ho a la safata i deixar-ho macerar un parell d’hores. Tot seguit posar-ho al forn 10 minuts. 

Servir per acompanyar la carn, i si es prefereix, es pot posar tot barrejat amb la vedella, però queda més bonic per el voltant, junt amb les gambes.
La quantitat de fruits és a gust de cada un.





TARONGE CREMADA


Pelar taronges, tallar-les a rotllanes, i posar-les a una safata. 

Tirar-hi per sobre un raget de Cointreau , espolsar-hi sucre, i cremar amb la paleta de  cremar la crema catalana


Bon Nadal 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada