Les quantitats serà segons els comença’ls
Ingredients;
Galets grossos
Carn picada de vedella i de porc
Un carpó de pollastre
Ossos d'espina
Ossos de vedella
Un os de pernil
Porro
Api
Pastanagues.
Us estranyarà que no hi posem carn, és que no farem carn d'olla.
Fer-ho bullir 1 hora 1/2, col·lar-ho.
Amanir la carn de la pilota, amb ou, pa remullat amb llet, sal, pebre alls i julivert.
Farcir els galets.
Posar brou a una cassola de fons ample, i quan estigui a punt de bullir, anar posant els galets ben posats l'un al costat de l'altre, i que el brou només els cobreixi. Ha de bullir molt poc a poc, perquè no es girin, i anar-hi afegint brou.
No han de bullir massa, han d'estat al "dente" perquè no es trenquin.
Treure'ls del foc i afegir-hi bastant brou, que puguin créixer a fora del foc.
S'ha de fer el dia avant, així s'inflaran i no es trenca’n. Si és necessari fer-ho en dues cassoles, però que no quedin amuntegats.
SEGON PLAT: SARSUELA DE PEIX
INGREDIENTS :
- Lluç
– calamars
– llagostins
– musclos
- rap
Picada:
- 1 pebrot verd fregit
– 5 o 6 grans d’all
– 5 o 6 tomàquets escalivat
– ametlles torrades
– una copa de brandi
– un tros de pa fregit
- 2 cullerades de vinagre
– brou de peix
– oli sal i pebre .
Fer obrir els musclos i posar-los a una cassola amb la closca al fons, guardar el suc. Fregir el peix enfarinat i posar-lo sobre els musclos .
Fer una picada amb tots el ingredients ( es pot fer amb el mini primer ) i l’oli de fregir el peix .
Desfer-ho amb el suc dels musclos , el brou, i tirar-ho per sobre el peix. Deixar-ho coure 10 minuts i ja es pot servir .
És molt fàcil de fer, i queda molt bona.
POSTRE : MUS DE TORRÓ
Una barra de torrons de Jijona
½ gotet de llet.
Nata per muntar
Agafar el torró i triturar. Guardar-ne una mica per adornar les copes
Barrejar amb una mica de llet, només per poder barrejar-ho bé.
Muntar la nata i mol poc a poc anar afegint a la mescla de torro, remenant sempre des de fora cap endins.
Posar-ho en copes, i espolsar-hi el torro que em guardat per adornar.
Servir amb neules
BONES FESTES
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada