GRATINAT DE PATATES, CEBA
Gratinat de patates, ceba,
xampinyons i formatge
Ingredients per a 4 persones
1/2 quilo de patates
1 ceba
½ quilo de xampinyons
50 grams de formatge que es fongui tipus emmental
Sal, 1/4 litre de nata liquida
Preparació
Pelem la ceba i la sofregim lentament en una cassola.
A mitjacocció, afegim els xampinyons nets i laminats.
Pelem les patates i les tallem fines, com si volguéssim fer truita.
En una safata o cassola petita, anem fent capesde patata, ceba i xampinyons, un pols de sal i un raig de nata, fins arribar a una altura de 3 cm.
Alfinal, hi posem el formatge pel cim i ho posem al forn 30-40 minuts.
Elmillor és fer la prova de l' agulla per saber si esta ben cuit.
Ha dequedar un pastís de patata cremós, pero que es pugui separar, que
no quedi líquid.
Hi ha infinitat de combinacions per fer un gratinat de patates
Botifarra negra, blanca, de perol, pebrot escalivat, carbassó, cansalada
fumada, pastanaga, moniato, etc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada