VIQUI

VIQUI

Seguidors

dilluns, 15 de setembre del 2025

GRATINAT DE PATATES, CEBA



GRATINAT DE PATATES, CEBA


Gratinat de patates, ceba,

xampinyons i formatge

Ingredients per a 4 persones

1/2 quilo de patates

1 ceba

½ quilo de xampinyons

50 grams de formatge que es fongui tipus emmental

Sal, 1/4 litre de nata liquida

Preparació

Pelem la ceba i la sofregim lentament en una cassola.

 A mitjacocció, afegim els xampinyons nets i laminats.

Pelem les patates i les tallem fines, com si volguéssim fer truita.

En una safata o cassola petita, anem fent capesde patata, ceba i xampinyons, un pols de sal i un raig de nata, fins arribar a una altura de 3 cm.

Alfinal, hi posem el formatge pel cim i ho posem al forn 30-40 minuts.

Elmillor és fer la prova de l' agulla per saber si esta ben cuit.

 Ha dequedar un pastís de patata cremós, pero que es pugui separar, que

no quedi líquid.

Hi ha infinitat de combinacions per fer un gratinat de patates

Botifarra negra, blanca, de perol, pebrot escalivat, carbassó, cansalada

fumada, pastanaga, moniato, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada