VIQUI

VIQUI

Seguidors

dimarts, 5 d’agost del 2025

BESUGO FARCIT



INGREDIENTS (Per a 6 persones):

Un besugo d’uns dos quilos o dos de més d’un quilo, una cava,
 un tomàquet, 
un vas de vi blanc, 
oli i sal, una llimona i 1/4 L de caldo de verdures.
 Per farcir: ½ kilo de xampinyons, 
100 Grs de pernil o bacon 
i una ceba, oli i sal.

PREPARACIO:

S’obre el besugo, amb molt de compte, per la panxa desde el cap i fins la cua, sense trencar-lo, i se li treu l’espina central, que surt fàcilment.

Farcit: Es posa a fregir la ceba, prèviament ratllada, fins que quedi lleugerament dauradetes, i s’hi afegeixen els xampinyons i el pernil trossejats, i s’acaben de fer. 
Es farceix el besugo i es cus la part oberta.

En una besuguera o cassola pel forn s’hi posa una mica d’oli, i s’hi afegeix l’altre ceba i el tomàquet, a rodanxes mot fines, i es tapa el fons de la cassola.

 A sobre s’hi col-locar el besugo i s’amaneix amb oli. També s’afegeix el suc d’una llimona, el vas de vi i el caldo de verdures.
S’ha d’estar amb el forn fort durant una mitja hora,
aproximadament, fins que quedi cuit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada