INGREDIENTS (Per a 6 persones):
Un besugo d’uns dos quilos o dos de més d’un quilo, una cava,
un tomàquet,
un
vas de vi blanc,
oli i sal, una llimona i 1/4 L de caldo de verdures.
Per
farcir: ½ kilo de xampinyons,
100 Grs de pernil o bacon
i una ceba, oli i sal.
PREPARACIO:
S’obre el besugo, amb molt de compte, per la panxa desde el cap i fins la cua, sense trencar-lo, i se li treu l’espina central, que surt fàcilment.
Farcit: Es posa a fregir la ceba, prèviament ratllada, fins que quedi lleugerament dauradetes, i s’hi afegeixen els xampinyons i el pernil trossejats, i s’acaben de fer.
Es farceix el besugo i es cus la part oberta.
En una besuguera o cassola pel forn s’hi posa una mica d’oli, i s’hi afegeix l’altre ceba i el tomàquet, a rodanxes mot fines, i es tapa el fons de la cassola.
A sobre s’hi col-locar el besugo i s’amaneix amb oli. També s’afegeix
el suc d’una llimona, el vas de vi i el caldo de verdures.
S’ha d’estar amb el forn fort durant una mitja hora, aproximadament, fins que quedi cuit.
S’ha d’estar amb el forn fort durant una mitja hora, aproximadament, fins que quedi cuit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada