VIQUI

VIQUI

Seguidors

dimarts, 6 d’octubre del 2020

BASE PER FER EMPANADAS


Aquestes mides són per fer una empanada, petiteta

 - 1/2 k de farina

– 3 ous

– 150  g de  llar de porc

- un got de llet

– 20 g. de llevat de pa

– sal i un polset de sucre.


Posar una cassola al foc amb la llet, els ous , el llar, el sucre , la sal i la farina.

 Remenar contínuament  ja fora del foc.

Desfer el llevat amb una mica d’aigua calenta i un cop desfet afegir-ho a la cassola ( si quedés massa dur afegir-hi una mica d’aigua calenta.

 Abocar la massa sobre un marbre i treballar-la amb les mans.

Fer una bola i deixar-la reposar 4 ó 5 hores embolicada amb un drap humit

 Partir la massa i folrar una safata omplir-la del que vulguis  i tapar-la amb l’altre meitat de massa.


Amb la mà molla anar aprestant per tots els costats perquè quedi ben tancat.


 Pintar-la amb ou batut i posar-la al forn

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada