INGREDIENTS:
- 3 ous
– 300 g. de sucre
– 300 g. de farina
– una tasseta d’anís,
- una tasseta d’oli de
girasol
– una taceta de llet– la
ratlladura d’una llimona
– un sobre de llevat en pols.
Batre les clares a punt de neu.
Afegir-hi els rovells amb el sucre, fins que quedin
esponjosos,
afegir-hi la llet, l’anís, i l’oli, i la
ratlladura de llimona, barrejar-ho i
posar-hi la
farina
Batre una mica perquè no
quedin grumolls, i
posar-hi el llevat en pols. Remenar-ho bé, i
abocar-ho
a un motlle rodó d’anar al forn untat
amb una mica d’oli,
Posar-ho al forn 30 o 35 minuts, això depèn de
cada forn. Per
saber-ho, punxar-la amb un
escuradents.
L’oli ha de ser de gira-sol, perquè no te sabor.
Si en lloc d’anís
hi voleu posar vi dolç també va
bé.
Un cop fet partir el pastís, i farcir-lo.
El farcit, pot ser del que es vulgui.
Melmelada.....mantega i
cafè...xocolata desfeta, etc...
PER FARCIR UN PASTÍS-EN
AQUEST
CAS LA MONA
Ingredients ;
- 200 g. de sucre
– una copa de brandi
– 100 g. de mantega
– una tassa de cafè fort.
Es fa un almívar amb 10 cullerades d’aigua, 125 g. de sucre.
Bullir-ho , 2 o 3 minuts.
Es parteix el pastis .
Un cop fred s’hi barreja una copa de brandi, o vi
dolç, i es va
emborratxant, la meitat del pastís.
Es barreja el sucre restant amb el
cafè,i la
mantega, es treballa bé fins que esta tot ben
incorporat.
S’estén per sobre el pastís i es tapa amb l’altre
meitat.
El de melmelada, agafar un pot de melmelada de
albercoc , en un
caçó, posar la melmelada, i vi
dolç, i desfer-ho bé.
Escampar-ho, per sobre .
Per adornar-lo i pot posar melmelada per sobre, i
ametlles torrades
trinxades.
Acabar-ho amb mitges cireres
confitades.
També si pot posar una mica d’almívar, i fer
dibuixos amb mantega
amb una mica de sucre, i
de barrejada amb cafè, i alternar els dos colors.
També espolsar-hi ametlla trinxada per els costats .
Adornar amb ous, de xocolata, o ninotets...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada