VIQUI

VIQUI

Seguidors

dijous, 9 d’abril del 2020

MONA DE PASQUA








INGREDIENTS:

  - 3 ous

– 300 g. de sucre

– 300 g. de farina

– una tasseta d’anís,

  - una tasseta d’oli de girasol  

– una taceta de llet– la ratlladura d’una llimona

– un sobre de llevat en pols.

Batre les clares a punt de neu.

Afegir-hi els rovells amb el sucre, fins que quedin 

esponjosos, afegir-hi la llet, l’anís, i l’oli, i la 


ratlladura de llimona, barrejar-ho i posar-hi la 

farina


 Batre una mica perquè no quedin grumolls, i 

posar-hi el llevat en pols. Remenar-ho bé, i 

abocar-ho a  un motlle rodó d’anar al forn untat 

amb una mica d’oli,


Posar-ho al forn 30 o 35 minuts, això depèn de 

cada forn. Per saber-ho, punxar-la amb un 

escuradents.


L’oli ha de ser de gira-sol, perquè no te sabor.

Si en lloc d’anís hi voleu posar vi dolç també va 

bé.


Un cop fet partir el pastís, i farcir-lo.


El farcit, pot ser del que es vulgui. 

Melmelada.....mantega i cafè...xocolata desfeta, etc...



PER FARCIR UN PASTÍS-EN AQUEST

 CAS LA MONA



 Ingredients ;


- 200 g. de sucre


– una copa de brandi


 – 100 g. de mantega


– una tassa de cafè fort.


Es fa un almívar amb 10 cullerades d’aigua, 125 g. de sucre.


Bullir-ho , 2 o 3 minuts.


 Es parteix el pastis .


Un cop fred s’hi barreja una copa de brandi, o vi 

dolç, i es va emborratxant, la meitat del pastís.

 Es barreja el sucre restant amb el cafè,i  la 

mantega,  es treballa bé fins que esta tot ben 

incorporat.


S’estén per sobre el pastís i es tapa amb l’altre

 meitat.

El de melmelada, agafar un pot de melmelada de 

albercoc , en un caçó, posar la melmelada, i vi 

dolç, i desfer-ho bé.



Escampar-ho, per sobre .

Per adornar-lo i pot posar melmelada per sobre, i 

ametlles torrades trinxades.


 Acabar-ho amb mitges cireres confitades. 


També si pot posar una mica d’almívar, i fer 

dibuixos amb mantega amb una mica de sucre, i 

de barrejada amb cafè, i alternar els dos colors. 

També espolsar-hi ametlla trinxada per els costats .

Adornar amb ous, de xocolata, o ninotets...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada