2 ous grossos
El suc d’una taronja
150 ml d’oli de gira-sol
150 g de sucre de canya integral
200 g de pastanaga ratllada
200 g de farina de força
50 g de nous
100 g de panses (sense llavors)
1 sobre de llevat en pols
Un polset de canyella mòlta
Un polsim de sal
Ratlladura d’una taronja
Pre-escalfar el forn a 175 ºC.
Barrejar la farina, el llevat la sal i la canyella (ingredients secs).
En un bol, batre els ous i el sucre de canya
Afegir-hi l’oli de gira-sol i les pastanagues rallades (ingredients humits) i mesclar bé.
Afegir les panses i les nous picades grollerament, la ratlladura d’una taronja. Tornar a mesclar.
Afegir els ingredients humits als secs i mesclar de baix a dalt amb una espàtula, poc a poc
Untar el motlle que vulguem fer servir amb mantega, enfarinar-lo, retirar l’excés de farina i posar-hi la massa anterior.
Enfornar durant 5 minuts, baixar la temperatura a 160 ºC i acabar de coure de 30 a 45 minuts, temps que dependrà del forn que tinguem i del motlle que haguem fet servir.
Per saber si el pastís de pastanaga està prou cuit, clavar-li un escuradents al mig i, si surt net, voldrà dir que està prou fet.
En apagar el forn, deixar refredar el pastís de pastanaga a dins amb la porta mig oberta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada