PASTÍS DE PINYA
Ingredients per a 6 persones:
9 llesques de pa de motlle sense
crosta
12 rodanxes de pinya al natural
150 g de tonyina en conserva
150 g d'olives farcides
1 llauna d'anxoves
200 g de palets de cranc (surimi)
Un potet maionesa
Preparació:
Apartar 3 olives farcides, 4 anxoves i 3
rodanxes de pinya i reservar per a la decoració.
Tallar a trossets la pinya, els
palets de surimi, les olives farcides i les anxoves.
Barrejar amb la tonyina.
Afegir unes
cullerades de maionesa i barrejar bé fins a obtenir una pasta.
En un motlle per plum cake,
Col·locar una làmina de film transparent deixant un bon tros a banda i banda
del motlle. Aquest film envoltarà el nostre pastís i ens ajudés a desmollar-lo.
Disposar una capa de pa de motlle i
el fons (si sobra, tallar el trosset sobrant) i cobrir amb el farcit. Tapar amb
una altra capa de pa de motlle i omplir de nou. Cobrir amb una altra capa de pa
de motlle i tapar amb el film. Guardar a la nevera fins l'hora de servir. es
millor fer-lo d'un dia per l'altre.
Quan vagis a servir-lo, apartes el
paper film i volteges el pastís com si d'un flam es tractés.
Cobreix la part superior amb una
fina capa de maionesa, col·loca la pinya que has reservat i omple els forats
amb una oliva embolicada en una anxova.
Pot ser que es necessiti alguna
llesqueta més de pa per tapar els
foradets d'algún costat
ÀNEC A LA TARONJA
Ingredients:
- un ànec
– ½ vas de vi blanc
– 50 g. de llar
– una ceba
– 2 pastanagues
– un got de brou
– una cullerada de maicena
– el suc i la pell
d’una taronja
– 2 taronges a quarts
En una cassola posar-hi el llar, i l’ànec tallat a trossos i
la pastanaga – un polset de sucre. Quan estigui ros posar-hi el vi el brou, i
deixar-ho coure destapat.
Mentre escorre la taronja i tallar la pell a juliana, bullir-la 5 o 6 minuts.
Escorre. Desfer la maicena amb el suc.
Fer una salsa, amb el suc , la maicena i la pell tallada, i
una mica de sucre. ( si cal posar-hi una mica de brou). Abocar-ho sobre l’ànec
i deixar que faci la xup xup 5 minuts.
Servir adornat amb
la taronja passada per la paella.
Ingredients:
- 1 pot de melmelada de taronja o mandarina
– 2 culleradetes
de cafè soluble
– 3 cullerades
de llet
– 3 cullerades
de sucre
– ¼ de l de nata per muntar
– 2 fulles de
cola de peix
– 1 gotet de
rom.
Agafar un got
amb aigua tèbia i desfer la cua de peix, remenat fins que estigui dissolta.
Afegir-hi el cafè soluble.
Batre la nata
amb la llet i el sucre.
Quan sigui esponjós, barrejar-hi la melmelada
de taronja, el rom i el cafè barrejat am amb la cola de peix
(perquè no es talli, escalfar la melmelada amb
una mica d’aigua abans de barrejar amb la nata muntada)
Servir amb copes i adornar amb nous picadetes, i un polset de cafè soluble
Servir
fred.
I COM NO !!!
UNA BONA SAFATA DE TORRONS VARIATS
BONES FESTES !!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada