VIQUI

VIQUI

Seguidors

divendres, 11 de desembre del 2015

MENÚ DE NADAL - 2015



PASTÍS DE PINYA



Ingredients per a 6 persones:
9 llesques de pa de motlle sense crosta
12 rodanxes de pinya al natural
150 g de tonyina en conserva
150 g d'olives farcides
1 llauna d'anxoves
200 g de palets de cranc (surimi)
Un potet maionesa
Preparació:

 Apartar 3 olives farcides, 4 anxoves i 3 rodanxes de pinya i reservar per a la decoració.
Tallar a trossets la pinya, els palets de surimi, les olives farcides i les anxoves.
Barrejar amb la tonyina. 
Afegir unes cullerades de maionesa i barrejar bé fins a obtenir una pasta.

En un motlle per plum cake, Col·locar una làmina de film transparent deixant un bon tros a banda i banda del motlle. Aquest film envoltarà el nostre pastís i ens ajudés a desmollar-lo.

Disposar una capa de pa de motlle i el fons (si sobra, tallar el trosset sobrant) i cobrir amb el farcit. Tapar amb una altra capa de pa de motlle i omplir de nou. Cobrir amb una altra capa de pa de motlle i tapar amb el film. Guardar a la nevera fins l'hora de servir. es millor fer-lo d'un dia per l'altre.
Quan vagis a servir-lo, apartes el paper film i volteges el pastís com si d'un flam es tractés.

Cobreix la part superior amb una fina capa de maionesa, col·loca la pinya que has reservat i omple els forats amb una oliva embolicada en una anxova.
Pot ser que es necessiti alguna llesqueta més de pa per tapar  els foradets d'algún costat


ÀNEC A LA TARONJA

Ingredients:

- un ànec
 – ½ vas de vi blanc
 – 50 g. de llar
– una ceba
– 2 pastanagues
– un got de brou
– una cullerada de maicena
 – el suc i la pell d’una taronja
– 2 taronges a quarts

En una cassola posar-hi el llar, i l’ànec tallat a trossos i la pastanaga – un polset de sucre. Quan estigui ros posar-hi el vi el brou, i deixar-ho coure destapat.

Mentre escorre la taronja i tallar la pell a juliana,  bullir-la 5 o 6 minuts.

Escorre. Desfer la maicena amb el suc.

Fer una salsa, amb el suc , la maicena i la pell tallada, i una mica de sucre. ( si cal posar-hi una mica de brou). Abocar-ho sobre l’ànec i deixar que faci la xup xup 5 minuts.


 Servir adornat amb la  taronja passada per la paella.


                                COPA DE TARONJA 



Ingredients:
 - 1 pot de melmelada de taronja o mandarina
– 2 culleradetes de cafè soluble
– 3 cullerades de llet
– 3 cullerades de sucre
 – ¼ de l de nata per muntar
– 2 fulles de cola de peix
– 1 gotet de rom.

Agafar un got amb aigua tèbia i desfer la cua de peix, remenat fins que estigui dissolta.
 Afegir-hi el cafè soluble.

Batre la nata amb la llet i el sucre.

 Quan sigui esponjós, barrejar-hi la melmelada de taronja, el rom i el cafè barrejat am amb la cola de peix
 (perquè no es talli, escalfar la melmelada amb una mica d’aigua abans de barrejar amb la nata muntada)

 Servir amb copes i adornar amb nous picadetes, i un polset de cafè soluble

 Servir  fred.

I COM NO !!!
 UNA BONA SAFATA DE TORRONS VARIATS

BONES FESTES !!!!! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada