CUINA VIQUI

CUINA VIQUI

Seguidors

dilluns, 2 de febrer de 2015

LLET FREGIDA



INGREDIENTS


 1/2 Litre de llet sencera 


 6 cullerades rasses de maizena ( Uns 100 gr )


Oli de gira-sol 

 1 cullerada petita de canyella 


 cullerades soperes de sucre




PER REBOSSAR


1 ou


 100 grams de farina 


 100 grams de sucre per arrebossar


 Posem tota la llet en una cassola a escalfar a

 foc lent, afegim les 6 cullerades de sucre i les de maizena.


 Anem remenant amb una cullera de fusta,

 fins que comenci a espessir bastant i just

 abans que comenci a bullir.


Si ens queden alguns grumolls podem batre

 uns minuts amb la batedora però amb molt

 de compte amb les esquitxades.


 Apartem del foc i tirem en un motlle

 rectangular.

. Quan espesseixi  abocar-ho a una safata que quedi de 2 o 3 centímetres de gruixut, i deixar refredar tota la nit a la nevera


. Preparem el plat amb la farina i un altre amb

 l'ou batut. Amb un ganivet tallem a quadrats

 iguals, ajudant-nos d'una espàtula i

 arrebossem primer en farina i després en ou.


En una paella o un caçò,escalfem bastant  oli

 de  gira-sol i quan aquest fumejant anem

 col·locant amb cura els quadrats de llet,

 fregint uns minuts per els dos costats fins que

 tinguin un color daurat ( no posar gaires,

 perquè no es toquin els uns amb els altres,) 


Ho posarem a una plata,  sobre paper de 

cuina perquè absorbeixi el sobrant d'oli.


 En un altre plat barregem el sucre amb la

 canyella, agafem els quadrats de llet fregida i

 arrebossem per els dos costats.


Anem col·locant tot en una safata, i tant es pot

 menjar calent,  com freda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada