INGREDIENTS
½ k. D’ametlla molta
200 g. De patata, o moniato.
400 g. De sucre
La ralladura d'una llimona.
200 g de pinyons
100 g de coco ratllat
100 g. D’ametlla granellada
Una culleradeta de cafè
Un tros de codonyar
Un ou
Bullir la patata, o moniato, i aixafar-lo ven fi, deixar refredar
PER FER LA BASE.
Barrejar la patata, o moniato, el sucre, i la ralladura de llimona, la farina d’ametlla, i la clara del ou, amb cura de no remenar-ho massa, perquè el sucre es desfaria, i quedaria una pasta molt tova, i s’enganxaria a les mans.
Aquesta massa, és millor fer-la un dia per l’altre, i guardar-la a la nevera.
Fer vàries parts de la pasta, per fer els diferents panellets.
A partir d’aquí, agafar un platet, amb els pinyons, i agafar una boleta de com una nou, de pasta, i passar-la per els pinyons prement amb les mans, perquè quedin ben plens per tots els costats.
Fer el mateix amb els d’ametlla trinxada.
En un altre part posar-hi, el cafè, i arrodonir-los
Posar-los a una safata d’anar al forn, on hi haurem espolsat una mica de farina perquè no s’enganxin.
Els de codonyar, estendre una bola més gran de pasta, i posar-hi un tallet allargat, de codonyar, embolicar-lo, que quedi a dintre, si és necessari, anar arreglant arrodoninit-lo amb les mans.
Mullar una mica un ganivet, i anar fent trossets.
Si s'enganxesin a les mans mullar les mans una mica.
Agafar l’ou, batut, i pintar-los una mica per sobre, perquè quedin daurats, i lluents.
Posar-los al forn uns 12, o 13 minuts.
Animeu-se, sembla difícil, però no ho és gents
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada