VIQUI

VIQUI

Seguidors

dijous, 30 d’octubre del 2014

PANALLETS








INGREDIENTS

½ k. D’ametlla molta

200 g. De patata, o moniato.

400 g. De sucre

La ralladura d'una llimona.

200 g de pinyons

100 g de coco ratllat

100 g. D’ametlla granellada

Una culleradeta de cafè

Un tros de codonyar


Un ou

Bullir la patata, o moniato, i aixafar-lo ven fi, deixar refredar

PER FER LA BASE.

Barrejar  la patata, o moniato, el sucre, i la ralladura de llimona,  la farina d’ametlla, i la clara del ou, amb cura de no remenar-ho massa, perquè el sucre es desfaria, i quedaria una pasta molt tova, i s’enganxaria a les mans.

Aquesta massa, és millor fer-la un dia per l’altre, i guardar-la a la nevera.

Fer vàries parts de la pasta, per fer els diferents panellets.

A partir d’aquí, agafar un platet, amb els pinyons, i agafar una boleta de com una nou, de pasta, i passar-la per els pinyons  prement amb les mans, perquè quedin ben  plens per tots els costats. 

Fer el mateix amb els d’ametlla trinxada. 

En un altre part posar-hi, el cafè, i arrodonir-los

Posar-los a una safata d’anar al forn, on hi haurem espolsat una mica de farina perquè no s’enganxin.

Els de codonyar, estendre una bola més gran de pasta, i posar-hi un tallet allargat, de codonyar, embolicar-lo, que quedi a dintre, si és necessari, anar arreglant arrodoninit-lo amb les mans.

Mullar una mica un ganivet, i anar fent trossets.
Si s'enganxesin a les mans mullar les mans  una mica. 

Agafar l’ou, batut, i pintar-los una mica per sobre, perquè quedin daurats, i lluents.


Posar-los al forn uns 12, o 13 minuts. 

Animeu-se, sembla difícil, però no ho és gents

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada