VIQUI

VIQUI

Seguidors

dilluns, 29 de novembre del 2010

CALAMAR FARCITS

Per a 4 persones compteu:

 - 8 calamars (mitjans)

- 400 g. de carn picada de porc

- 2 grans d’all - julivert

- 1 ou


 - pa sec

– farina

– oli

- 1 ceba gran

- 2 tomàquets madurs

- fumet de peix

- escuradents

Netegeu bé els calamars (quan els compreu vigileu que estiguin ben sencers) i deixeu-los escórrer. Separeu les bosses de la resta (potes, ales, etc.).

Passeu per la picadora la carn de porc, les potes i ales del calamars, els alls pelats i unes fulles de julivert, vigilant que quedi ben barrejat. 

Afegiu després l’ou i treballeu-ho tot junt. Per lligar-ho us anirà bé afegir-hi una mica de pa sec, ratllat. No cal posar-hi sal ja que la carn picada acostuma a estar amanida.

Quan estigui ben barrejat fregiu lleugerament aquest farcit en una paella, amb una mica d’oli. Aneu-ho remenant, a fi que quedi fregit tot plegat, no només la part exterior.


Amb aquest farcit (que haureu deixat refredar una mica) ompliu les bosses dels calamars, aprestant però vigilant alhora de no rebentar-les.

 Tanqueu cada calamars amb un escuradents i el punxeu uns quants cops (això evitarà que es rebentin al posar-los a la paella).

En una paella amb una mica d’oli hi fregiu els calamars, que abans haureu enfarinat lleugerament. Han de quedar enrossits, però no massa, ja que acabaran de coure després.
Reserveu-los.


Coleu l’oli i poseu-lo en una cassola . Quan estigui calent afegiu-hi una ceba picada. Que vagi coent poc a poc. Quan estigui gairebé confitada incorporeu-hi els tomàquets ratllats. Rectifiqueu el punt de sal.

Quan el sofregit estigui fet podeu passar-lo mini pimer, i tornar-lo a la cassola. Afegiu aleshores el fumet de peix i barregeu-ho bé. Ha de coure a foc lent.Tot seguit podeu incorporar-hi els calamars farcits i que vagi fent.
Opcionalment podeu afegir-hi, en aquest moment, una mica de vi  blanc .  Si voleu també podeu possar-hi una picada d'all i julivert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada