VIQUI

VIQUI

Seguidors

dimarts, 17 d’octubre del 2023

TATIN DE POMA


 

TARTA TATIN

Per la tatin:

Ingredients:

• 8 pomes golden

• 300g de sucre

• 300g d’aigua

• 200g de mantega

• 1 branca de canyella

• 1 làmina de pasta de full

Preparació:

Fer un caramel daurat amb 100g de sucre. Abocar-lo dins el motlle i repartir-lo bé. Reservar.

Pelar les pomes, treure’ls el cor i tallar-les a quarts. En un cassó, posar l’aigua, la mantega, la canyella i la resta de sucre al foc i deixar que es fongui la mantega.

 Afegir-hi la meitat de les pomes i coure-les a foc suau uns 8-10 minuts.

Han de quedar toves però no desfetes. Treure les pomes del foc i en el mateix líquid coure l’altra meitat de pomes.

Col·locar totes les pomes dins el motlle ben posades i molt juntes. Prémer amb la mà per tal que no quedin forats entre les pomes.

Tallar la pasta de full a la mida del motlle. Punxar-la amb una forquilla i col·locar-la sobre les pomes. Coure-ho al forn a 200º fins que sigui daurada.

Desemmotllar girant el motlle i, si en teniu, pintar amb una mica de gelatina de poma, o melmelada , perquè quedi lluenta. Servir tebi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada