TARTA TATIN
Per la tatin:
Ingredients:
• 8 pomes golden
• 300g de sucre
• 300g d’aigua
• 200g de mantega
• 1 branca de canyella
• 1 làmina de pasta de full
Preparació:
Fer un caramel daurat amb
100g de sucre. Abocar-lo dins el motlle i repartir-lo bé. Reservar.
Pelar les pomes, treure’ls el
cor i tallar-les a quarts. En un cassó, posar l’aigua, la mantega, la canyella
i la resta de sucre al foc i deixar que es fongui la mantega.
Afegir-hi la meitat de les pomes i coure-les a
foc suau uns 8-10 minuts.
Han de quedar toves però no
desfetes. Treure les pomes del foc i en el mateix líquid coure l’altra meitat
de pomes.
Col·locar totes les pomes
dins el motlle ben posades i molt juntes. Prémer amb la mà per tal que no
quedin forats entre les pomes.
Tallar la pasta de full a la
mida del motlle. Punxar-la amb una forquilla i col·locar-la sobre les pomes.
Coure-ho al forn a 200º fins que sigui daurada.
Desemmotllar girant el motlle
i, si en teniu, pintar amb una mica de gelatina de poma, o melmelada , perquè
quedi lluenta. Servir tebi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada