VIQUI

VIQUI

Seguidors

dimarts, 22 d’agost del 2017

RODÓ DE VEDELLA, AMB COMPOTA DE FRUITA



Aquest rostit és millor fer-lo el dia anterior.

Ingredients

Un tall rodó de vedella lligat.

Dues gambes, o llagostins per persona

Una ceba grossa

Un tros d’api blanc

Un pebrot verd

Un cap d’alls

Un tomàquet

3 pastanagues

Un os de pernil que no sigui ranci

Un ramet d’herbes, (llorer, farigola, sajolida )

Un gotet de brandi

Oli, aigua, sal i pebre

Salpebrar el tall per tots els costats.

En una cassola, posar l’oli, i un cop calent enrossir el tall per tots els costats.

Afegir-hi l’os de pernil, i totes les verdures netes, deixar-ho uns 5 minuts, posar-hi el brandi, donar-hi unes voltes, vigilant que no s’enganxi.

Afegir-hi aigua que el cobreixi fins a la meitat, i deixar-lo coure, poc a poc girant-lo sovint perquè no s’enganxi , si fa falta afegir-hi miques d’aigua.

Un cop cuit treure’l, triturar totes les verdures, menys l’os de pernil, que només és per donar-li més gust , col•lar-ho, l’endemà tallar el rodó a tallets finets.

Fregir una mica les gambes, i posar-les alternades amb els fruits secs.

Tan es pot servir posant la carn a una safata, i el suquet per sobre, com posar la meitat del suquet a la cassola que l’hem cuit, posar-hi el tall ven posat i cobrir-ho amb l’altre meitat de suc, i posar-ho 5 minuts al foc, perquè la carn agafi més el gust del suquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada