dijous, 8 de desembre de 2016
APERITIUS AL GUST DE CADA UN
ROTLLETS DE PERNIL I FORMATGE AL FORN
Ingredients:
- 6 lamines de formatge suau
– 12 talls de pernil dolç
– 6 trossos de pa de motlle
- ½ litre de llet
– 2 cullerades de brandi
– 1 sobre de formatge parmesà
– sal, i pebre.
Beixamel per napa els rotlles.
Treure les crostes del pa i fer-ne 4 trossos de llarc, de cada llesca.
Barrejar la llet , la sal , el pebre, i el brandi.
Agafar el pernil i posar-hi ½ lamina de formatge, agafar dos bastonets de pa sucats amb la llet, posar-los a sobre del pernil, i enrotllar com si fossin canelons.
Untar una safata amb mantega i col·locar els rotlles a sobre.
Posar-hi la beixamel, i el formatge parmesà . Posats al forn a daurar.
ANEC A LA TARONJA
Ingredients:
- un ànec
– ½ vas de vi blanc, o cava
– 50 g. de llar
– una ceba
– 2 pastanagues
– un got de brou
– una cullerada de maicena
– el suc i la pell d’una taronja
– 2 taronges a quarts
En una cassola posar-hi el llar, i l’ànec tallat a trossos i la pastanaga – un polset de sucre.
Quan estigui ros posar-hi el vi el brou, i deixar-ho coure destapat.
Quan estigui ros posar-hi el vi el brou, i deixar-ho coure destapat.
Mentre escorre la taronja i tallar la pell a juliana, bullir-la 5 o 6 minuts perquè no amrgui. Escorre.
Desfer la maicena amb el suc.
Fer una salsa, amb el suc , la maicena i la pell tallada, i una mica de sucre. Si es vols si pot posar sucre cremat ( si cal posar-hi una mica de brou). Abocar-ho sobre l’ànec i deixar que faci la xup xup 5 minuts.
Això segons com sigui l’ànec, si cal es deixa coure una mica més.
Servir adornat amb la taronja passada per la paella
Es pot servir acompanyat de compota de fruis secs
Agafar una safata d’anar al forn, i posar-hi, una mica d’oli de rostir la vedella, una mica de brou que guardarem del consomé, i un gotet de brandi.
Tallar un parell de pomes mal tallades
Orellanes
Prunes
Pinyons
El suc d’una llimona.
Posar-ho a la safata i deixar-ho macerar un parell d’hores. Tot seguit posar-ho al forn 10 minuts.
Servir per acompanyar la carn, i si es prefereix, es pot posar tot barrejat amb la vedella, però queda més bonic per el voltant, junt amb les gambes.
La quantitat de fruits és a gust de cada un.
MUS DE LLIMONA I IOGURT
70 grams de sucre
5 fulles de gelatina ( cua de peix )
El suc de 2 llimones
6 iogurts grec
2 cullerades de melmelada del gust que més us agradi
Poseu les fulles de gelatina amb aigua freda per hidratar-les, de 15 a 20 minuts.
Pinteu molt finament el motlle amb una miqueta de mantega tova.
Escorre les llimones, i coleu-lo el suc.
Ho guardeu.
Poseu els iogurts en un bol, procediu a
escalfar el suc de les llimones al microones o
be al foc, tan punt estigui calent, afegiu-li les
fulles de gelatina ben escorregudes d’aigua i
remeneu el tot fins que estiguin ben dissoltes,
afegiu el sucre o torneu-lo a remenar.
Afegir el suc de llimona al bol del
iogurt i remeneu a un batedor de ma tota la
barreja fins que quedi com una crema.
Posar la barreja al motllo, tapar-ho amb
paper film i deixeu-lo refredar a la nevera un mínim de 4 hores o millor un dia per altra.
Podeu adornar amb unes culleradetes de
melmelada fent algun dibuix, perquè
quedi més bonic.
També queda molt bé, si es fa sobre una
basses de maries sucre i una mica de vi dolç
ven barrejat, i aixafat i folrar els fons del
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada