VIQUI

VIQUI

Seguidors

dilluns, 14 de març del 2016

BACALLÀ AMB PANSES I OUS DURS





   Ingredients 

-8 trossos de bacallà  

-50 g. de pinyons

-50 g. de panses de Màlaga

- 1 tomàquet madur

- 2 cebetes

– 2 ous durs

- 2 grans d'all

-1 vaset de vi blanc

- 1/4 L d'oli d'oliva

- farina

- sal, pebre, julivert.

Dessaleu el bacallà. Cal tenir-lo 48 hores en remull fora de la nevera, canviar-li l'aigua 3 vegades com a mínim.

 I a la nevera es pot estar una setmana, però sense tocar-lo, quan es te de cuinar, rentar-lo bé.

Enfarineu el bacallà després d'haver-lo eixugat bé

En una paella  al foc amb l'oli ben calent, fregiu el bacallà. Després traieu-lo i reserveu-lo.

Peleu i talleu finament les cebes i  ofegueu-les en el mateix oli de fregir el bacallà.
Quan la ceba  estigui transparenta, afegiu-hi els grans d'all i el julivert picats, removeu durant una estona i després poseu-hi el tomàquet ratllat.

 Deixeu que es cogui lentament fins que el sofregit estigui al seu punt.

 Posar-hi una culleradeta petita de farina,a fegir-hi el vi, deixar-ho uns moments perquè s’evapori. 

Passar els pinyons per la paella amb molta cura, perquè enseguida es cremen, (el millor és quan comencen d'agafar una mica de color col·lar-los, i així no es cremaran) tornar l'oli a la paella i amb el mateix oli passar per la paella les panses.

Finalment, barregeu-ho tot a la cassola, el bacallà, el sofregit i els fruits secs, i els dos ous durs partits, removeu amb compte amb una cullera de fusta.

Serviu calent, en la mateixa cassola.


1 comentari: