Ingredients
-8 trossos de bacallà
- 1 tomàquet madur
- 2 cebetes
– 2 ous durs
- 2 grans d'all
-1 vaset de vi blanc
- 1/4 L d'oli d'oliva
- farina
- sal, pebre, julivert.
Dessaleu el bacallà. Cal tenir-lo 48 hores en remull fora de la nevera, canviar-li l'aigua 3 vegades com a mínim.
I a la nevera es pot estar una setmana, però sense tocar-lo, quan es te de cuinar, rentar-lo bé.
Enfarineu el bacallà després d'haver-lo eixugat bé
En una paella al foc amb l'oli ben calent, fregiu el bacallà. Després traieu-lo i reserveu-lo.
Peleu i talleu finament les cebes i ofegueu-les en el mateix oli de fregir el bacallà.
Quan la ceba estigui transparenta, afegiu-hi els grans d'all i el julivert picats, removeu durant una estona i després poseu-hi el tomàquet ratllat.
Deixeu que es cogui lentament fins que el sofregit estigui al seu punt.
Posar-hi una culleradeta petita de farina,a fegir-hi el vi, deixar-ho uns moments perquè s’evapori.
Passar els pinyons per la paella amb molta cura, perquè enseguida es cremen, (el millor és quan comencen d'agafar una mica de color col·lar-los, i així no es cremaran) tornar l'oli a la paella i amb el mateix oli passar per la paella les panses.
Finalment, barregeu-ho tot a la cassola, el bacallà, el sofregit i els fruits secs, i els dos ous durs partits, removeu amb compte amb una cullera de fusta.
Serviu calent, en la mateixa cassola.
bonism......
ResponElimina