Ingredients (4 persones)
200 g de llet condensada.
½ litre de llet normal.
5 ous.
2 culleradetes d'essència de vainilla.
250 g de pinya al natural en rodanxes.
40 gs de nous pelades.
Caramel: 120 g de sucre.
2 cullerades d'aigua.
Col·loquem el sucre i l'aigua en un cassó i ho cuinem fins a obtenir un caramel daurat.
Encaramel·lem les flaneras amb el caramel calent i deixar que es refredi en les parets de la flanera i en la seva base.
En un bol barregem la llet condensada amb la llet normal, agregar els ous, l'essència de vainilla i les rodanxes de pinya trituradas (excepte les 4 que reservem per a caramelizar).
Abocar la preparació sobre el motlle encaramel·lat i posar-ho al forn al bany maria (introduint les flaneras dintre d'una safata amb aigua per a suavitzar la cocció) durant 1 hora i 30 minuts aproximadament.
Quan a l'introduir una agulla en els flans, aquesta surti neta, el flan estarà llest.
En una paella antiadherente amb 2 cullerades de sucre caramelizamos a foc suau les rodanxes de pinya.
Posteriorment utilitzarem per a decorar. Servim el flan fred sobre la rodanxa de pinya caramelizada calenta o temperada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada