INGREDIENTS
Una carbassa.
Sucre
Pell de llimona, i taronja si es vol.
Un canó de canyella.
Un gotet de vi dolç.
El sucre, segons el pes
de la carbassa, un cop, cuita i ven escorreguda.
Agafar la carbassa i tirar–la a terra per esberlar–la.
Quan ja estigui a trosso treure
la closca a trossets, amb paciència.
Fer–la bullir, (si es te
olla a pressió millor, i sinó a una olla gran ) amb l’olla a pressió 1/2 hora,
i en una olla normal 1 hora.
Una vegada cuita netejar-la bé de les llavors, desfent
tot el cabell d’àngel amb les mans,i amb unes tisores tallar-la
una mica, perquè no tingui els fils tan llacs.
Escorre-la i aprestar-la amb les mans per treure tot el suc,
pesar-la i posar el mateix pes de sucre que de carbassa.
Posar-la
a una cassola junt amb el sucre un canó de canyella la pell d’una llimona
i el vi dolç, deixar-la
coure ½ hora o ¾, remenant sovint perquè no s’enganxi.
També es pot
posar-hi pell de taronja en lloc de llimona. Anís en lloc de vi dolç.
Si no es vol
tan dolça es pot treure 100 gr. de sucre per k. però si es te de guardar molt
temps és millor no fer-ho.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada