VIQUI

VIQUI

Seguidors

dimecres, 13 de setembre del 2017

LLUÇ AL FORN


Ingredients

1 lluç d’1 kg aprox.

1 llimona

100 g de formatge parmesà

50 g de pa ratllat

sal

pebre

50 g de mantega

oli d’oliva (de gust suau)

Per al confitat de tomàquet:

1/2 kg de tomàquets madurs

2 grans d’all

sal i pebre

un polsim de sucre

oli d’oliva

Herbes  (romaní, farigola)

Escaldeu els tomàquets en un cassó amb aigua bullint durant uns segons, peleu-los, talleu-los a quarts i reserveu-los.

Per fer el confitat de tomàquet, en una cassola amb un raig d’oli sufragui els alls picats.

Quan estiguin daurades, afegiu-hi el tomàquet, salpebreu-ho, rectifiqueu-ho de sucre i oli, afegiu-hi les herbes aromàtiques i deixeu-ho coure durant 15 minuts.

Mentrestant, salpebreu els filets de lluç, poseu-los en una safata de forn untada amb oli, ratlleu-hi el formatge parmesà per sobre i espolseu-hi també una mica de pa ratllat per sobre.

A continuació, amaniu-ho amb el suc d’una llimona i un bon raig d’oli, afegiu-hi uns daus de mantega i deixeu-ho coure al forn, prèviament pre escalfat a 200 graus, durant 10 minuts.

Tritureu-lo amb el Túrmix i reserveu-lo.

I ja per acabar, feu un llit amb el tomàquet confitat i poseu-hi el lluç a sobre,  i servir calent.

També es pot fer amb un llit de patates passades per la paella en lloc de tomàquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada