Viqui

Viqui

Seguidors

dimecres, 31 de maig de 2017

MENÚ DE NADAL -2016

dijous, 8 de desembre de 2016



APERITIUS AL GUST DE CADA UN




ROTLLETS DE PERNIL I FORMATGE AL FORN


Ingredients:

- 6  lamines de formatge  suau

– 12 talls de pernil dolç

– 6 trossos de pa de motlle

-  ½ litre de llet

– 2 cullerades de brandi

– 1 sobre de formatge parmesà

– sal, i pebre.

Beixamel per napa els rotlles.

Treure les crostes del pa i fer-ne 4 trossos de llarc, de cada llesca.

Barrejar la llet , la sal , el pebre, i el brandi.
Agafar el pernil i posar-hi ½ lamina de formatge, agafar dos bastonets de pa sucats amb la llet, posar-los a sobre del pernil, i enrotllar com si fossin  canelons.

Untar una safata amb mantega i col·locar els rotlles a sobre.

Posar-hi la beixamel, i el formatge parmesà . Posats al forn a daurar.

ANEC A LA TARONJA






Ingredients:


- un ànec

 – ½ vas de vi blanc, o cava


 – 50 g. de llar


– una ceba

– 2 pastanagues

– un got de brou

– una cullerada de maicena

 – el suc i la pell d’una taronja

– 2 taronges a quarts

En una cassola posar-hi el llar, i l’ànec tallat a trossos i la pastanaga – un polset de sucre. 

Quan estigui ros posar-hi el vi el brou, i deixar-ho coure destapat.

Mentre escorre la taronja i tallar la pell a juliana,  bullir-la 5 o 6 minuts perquè no amrgui. Escorre.

 Desfer la maicena amb el suc.

Fer una salsa, amb el suc , la maicena i la pell tallada, i una mica de sucre. Si es vols si pot posar sucre cremat ( si cal posar-hi una mica de brou). Abocar-ho sobre l’ànec i deixar que faci la xup xup 5 minuts.

 Això  segons com sigui l’ànec, si cal es deixa coure una mica més.

 Servir adornat amb la  taronja passada per la paella

Es pot servir acompanyat de compota de fruis secs


Agafar una safata d’anar al forn, i posar-hi, una mica d’oli de rostir la vedella, una mica de brou que guardarem del consomé, i un gotet de brandi.
 Tallar un parell de pomes mal tallades

Orellanes

Prunes

Pinyons

El suc d’una llimona.

Posar-ho a la safata i deixar-ho macerar un parell d’hores. Tot seguit posar-ho al forn 10 minuts.
Servir per acompanyar la carn, i si es prefereix, es pot posar tot barrejat amb la vedella, però queda més bonic per el voltant, junt amb les gambes.
La quantitat de fruits és a gust de cada un.


MUS DE LLIMONA I IOGURT




70 grams de sucre




5 fulles de gelatina ( cua de peix )



El suc de 2 llimones


6 iogurts grec


2 cullerades de melmelada del  gust que més us agradi

Poseu les fulles de gelatina amb aigua freda  per hidratar-les, de 15 a 20 minuts.

Pinteu molt finament el motlle amb una miqueta de mantega tova.

Escorre   les llimones, i coleu-lo el suc.
Ho guardeu.

Poseu els iogurts en un bol,  procediu a
 escalfar el suc de les llimones al microones o
be al foc, tan punt estigui calent, afegiu-li les
fulles de gelatina ben escorregudes d’aigua i
remeneu el tot fins que estiguin ben dissoltes,
afegiu el sucre o torneu-lo a remenar.

Afegir el suc de llimona al bol del
iogurt i remeneu a un batedor de ma tota la
barreja fins que quedi com una crema.

 Posar la barreja al motllo, tapar-ho amb
 paper film i deixeu-lo refredar a la nevera un mínim de 4 hores o millor un dia per altra.

Podeu adornar amb unes culleradetes de
melmelada   fent algun dibuix, perquè
 quedi més bonic.

També queda molt bé, si es fa sobre una
 basses de maries sucre i una mica de vi dolç
ven barrejat, i aixafat i folrar els fons del
motllo. ( Això és opcional )



        BONES FESTES A TOTHOM !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada