ROTLLETS DE PERNIL I FORMATGE AL FORN
Ingredients:
- 6 lamines de
formatge suau
– 12 talls de pernil dolç
– 6 trossos de pa de motlle
- ½ litre de llet
– 2 cullerades de brandi
– 1 sobre de formatge parmesà
– sal, i pebre.
Beixamel per napa els rotlles.
Treure les crostes del pa i fer-ne 4 trossos de llarc, de
cada llesca.
Barrejar la llet , la sal , el pebre, i el brandi.
Agafar el pernil i posar-hi ½ lamina de formatge, agafar dos
bastonets de pa sucats amb la llet, posar-los a sobre del pernil, i enrotllar
com si fossin canelons.
Untar una safata amb mantega i col·locar els rotlles a
sobre.
Posar-hi la beixamel, i el formatge parmesà . Posats al forn
a daurar.
ANEC A LA TARONJA
Ingredients:
- un ànec
– ½ vas de vi blanc
– 50 g. de llar
– una ceba
– 2 pastanagues
– un got de brou
– una cullerada de maicena
– el suc i la pell
d’una taronja
– 2 taronges a quarts
En una cassola posar-hi el llar, i l’ànec tallat a trossos i
la pastanaga – un polset de sucre. Quan estigui ros posar-hi el vi el brou, i
deixar-ho coure destapat.
Mentre escorre la taronja i tallar la pell a juliana, bullir-la 5 o 6 minuts perquè no amrgui.
Escorre.
Desfer la maicena amb
el suc.
Fer una salsa, amb el suc , la maicena i la pell tallada, i
una mica de sucre. Si es vols si pot posar sucre cremat ( si cal posar-hi una
mica de brou). Abocar-ho sobre l’ànec i deixar que faci la xup xup 5 minuts.
Això segons com sigui l’ànec, si cal es deixa
coure una mica més.
Servir adornat amb
la taronja passada per la paella.
MUS DE LLIMONA I IOGURT
70 grams de sucre
5 fulles de gelatina ( cua de peix )
El suc de 2 llimones
6 iogurts grec
2 cullerades de melmelada del gust que més us agradi
Poseu les fulles de gelatina amb aigua freda per hidratar-les, de 15 a 20 minuts.
Pinteu molt finament el motlle amb una miqueta de mantega
tova.
Escorre les
llimones, i coleu-lo el suc.
Ho guardeu.
Poseu els iogurts en un bol,
procediu a
escalfar el suc de
les llimones al microones o
be al foc, tan punt estigui calent, afegiu-li les
fulles de gelatina ben escorregudes d’aigua i
remeneu el tot fins que estiguin ben dissoltes,
afegiu el sucre o torneu-lo a remenar.
Afegir el suc de llimona al bol del
iogurt i remeneu a un batedor de ma tota la
barreja fins que quedi com una crema.
Posar la barreja al
motllo, tapar-ho amb
paper film i
deixeu-lo refredar a la nevera un mínim de 4 hores o millor un dia per altra.
Podeu adornar amb unes culleradetes de
melmelada fent algun
dibuix, perquè
quedi més bonic.
També queda molt bé, si es fa sobre una
basses de maries
sucre i una mica de vi dolç
ven barrejat, i aixafat i folrar els fons del
motllo. ( Això és opcional )
BONES FESTES !!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada