1/2 Litre de llet sencera
6 cullerades rasses de maizena
( Uns 100 gr )
Oli de gira-sol
1 cullerada petita de canyella
cullerades soperes de sucre
PER REBOSSAR
1 ou
100 grams de farina
100 grams de sucre per arrebossar
Posem tota la llet en una cassola a escalfar a
foc lent, afegim les 6 cullerades de sucre i les
de maizena.
de maizena.
Anem remenant amb una cullera de fusta,
fins que comenci a espessir bastant i just
abans que comenci a bullir.
Si ens queden alguns grumolls podem batre
uns minuts amb la batedora però amb molt
de compte amb les esquitxades.
Apartem del foc i tirem en un motlle
rectangular.
. Quan espesseixi
abocar-ho a una safata que quedi de 2 o 3 centímetres de gruixut, i
deixar refredar tota la nit a la nevera
. Preparem el plat amb la farina i un altre amb
l'ou batut. Amb un ganivet tallem a quadrats
iguals, ajudant-nos d'una espàtula i
arrebossem primer en farina i després en ou.
En una paella o un caçò,escalfem bastant oli
de gira-sol i quan aquest fumejant anem
col·locant amb cura els quadrats de llet,
fregint uns minuts per els dos costats fins que
tinguin un color daurat ( no posar gaires,
perquè no es toquin els uns amb els altres,)
Ho posarem a una plata, sobre paper de
cuina perquè absorbeixi el sobrant d'oli.
En un altre plat barregem el sucre amb la
canyella, agafem els quadrats de llet fregida i
arrebossem per els dos costats.
Anem col·locant tot en una safata, i tant es pot
menjar calent, com freda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada