VIQUI

VIQUI

Seguidors

diumenge, 14 de desembre del 2014

NADAL 2014



APERITIU
HERMIS
Ingredients per 6 persones.
6 llesques de pa de motlle
6 talls de cansalada fumada tallada fineta 
3 talls de pernil dolç
6 rodanxes grans de pinya  amb almívar
6 talls de formatge danès tallat fi
100 g de formatge emental ratllat  
mantega.

Unteu les llesques de pa de motlle amb mantega per un costat i poseu-les a torrar per la part untada.

Mentrestant, traieu la cotna de la cansalada, talleu-la a trossets i fregiu.la en una paella amb una mica d'oli.
Retireu-la de la paella i reserveu-la.

Un cop el pa sigui torrat posseu al damunt de cada llesca mig tall de pernil dolç, una rodanxa de pinya ven escorreguda, i un tall de formatge danès.

Repartiu la cansalada per sobre, escampeui el formatge ratllat, pel damunt, i poseu-ho a gratinar al forn.
Quan el formatge s'hagi gratinat, ja es pot servir.

CREMA D'AVELLANES AMB LLUNETES


Ingredients per 6 persones - 
PER LA CREMA

litres i 1/2  de brou de gallina amb tota classe d'herbes 
Pastanaga
Xirivia
Porro
Un tronxo d'api
 150 gr. d'avellanes torrades i pelades
5 cullerades de farina d'arròs
100 gr de nata
PER LES LLUNETES
150 gr. de pit de pollastre.
50 gr. de pernil dolç
20 gr, de greix de pernil bo
Una llauneta de tofona
Una llesqueta de pa de mig k.
Un ou
llet
farina
Per fer les llunetes.
traieu la crosta del pa i poseu-la a remullar amb la llet i aixafeu-la amb una forquilla.
Talleu el pit de pollastre, el pernil, i el greix a trossets i barregeu-ho. Trinxeu-ho, en el 1-2-3- amb dues o tres vegades.
Barregeu-ho, amb el pa, la tòfona finament picada, amb el seu suc,  el rovell d'ou, sal i pebre. Pasteu-ho bé fins que estigui tot ven incorporat, batre la clara a punt de neu, i afegir-la a la barreja.
Formeu unes boletes com nous moscades, enfarineu-les i aplaneu-les,amb el palmell de la mà. Reserveu-les.

Quan el brou bulli remeneu-lo, i tireu-hi les llunetes d'una en una perquè no s'enganxin entre elles.
Deixeu-ho coure 10 minuts molt suaument.

Mentrestant piqueu les avellanes torrades, i netes en el 1-2-3-.
Amb un cullerot de brou que no sigui calent, desfer-hi, les avellanes, i la crema d'arròs.
Aboqueu-ho a la cassola, que bulli tot junt els últims 5 minuts.
Poseu la nata a un bol, amb el foc apaga, barrejar-hi un cullerot de la crema, i posar-ho tot a la cassola on tenim les llunetes i sevir tot seguit.

POLLASTRE AMB GAMBES


 Resultado de imagen de pollastre amb gambes

Ingredients:

--un pollastre tallat
– 2 gambes per persona
– 1 ampolla de crema de llet
– 1 copa de brandi
– 1 ceba – 1 tomàquet
– grans d’all
– 1 clau
– 10 ametlles torrades
– julivert
– brou
- oli sal i pebre


Amb una cassola de terra sofregir les gambes, treure i amb el mateix oli rostir el pollastre , posar-hi el brandi.

 Treure i fer un sofregit amb la ceba i el tomàquet. Un cop fet, passar-ho pel mini pimer junt amb els ingredients de la picada, el brou, i la crema de llet. Tornar el pollastre a la cassola i posar-hi la barreja que em triturat.

 Deixar-ho coure 25 minuts. Posar-hi les gambes i deixar-ho 3 o 4 minuts, ( més no ho deixeu perquè les gambes quedarien seques, i com serradures )Es pot fer igual, sense la crema de llet si no agrada.



PINYA CONFITADA AL CARAMEL


Resultado de imagen de piña confitada

Ingredients:

  -8 rotllanes de pinya

 - 8 cullerades de kirch

100 g. de fruita confitada

– 2 cullerades de sucre moreno

50 g. de mantega

– ½ got del suc de la pinya

–(un polset de canyella,(opcional- )

Posar la pinya en una llauna. Fer un xarop amb la mantega, el sucre, i el suc de la pinya. Fora del foc barrejar-hi el licor i la fruita confitada trinxada petita.

Espolsar-hi la canyella i posar-ho al forn. 

BON NADAL !!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada