La vinagreta clàssica és oli – vinagre – o
– llimona – i sal.
– llimona – i sal.
Si pot barrejar: - nous – o – maduixes –
o – xampinyons – o – suc de taronja – mel
– o – fruits secs ven picadets, etc...
o – xampinyons – o – suc de taronja – mel
– o – fruits secs ven picadets, etc...
Es poden fer totes les variacions que es
vulguin segons pel que la tens de fer servir,
però es poden fer vinagretes molt divertides.
vulguin segons pel que la tens de fer servir,
però es poden fer vinagretes molt divertides.
Les mides son, 2 parts d’oli, per una de
vinagre. I el demés a gust de cadascun
vinagre. I el demés a gust de cadascun
VINAGRETA- 1
INGREDIENTS :
- Oli
– vinagre
– sal
– pebre
– cogombres amb
vinagre
– pebrot vermell
– un tros de
ceba
– tomàquet.
Fer la salsa
baten bé la sal l’oli i el vinagre , a continuació trinxar els altres
ingredients ben petits i barrejar-ho tot.
Deixar-ho
macerar com a mínim 2 hores abans de fer - la
servir, així es barrejaran tots els gustos gustós
VINAGRETA- 2
Vinagre de xerès
oli d’oliva
sal
pebre
1 llauneta d’anxoves
Alls
1 tomàquet madur
1 pebrot verd
Trinxar les anxoves, el
pebrot i
el tomàquet a quadrats ben petits.
el tomàquet a quadrats ben petits.
A part , barrejar be tots
els altres ingredients.
Barrejar-ho tot i deixar-ho
reposar
1 hora perquè es barregin els gustos,
i ja es pot fer servir
1 hora perquè es barregin els gustos,
i ja es pot fer servir
SALSES PER AMANIDES
Ingredients:
- alls
– julivert
– ametlles torrades
– ou dur
– vinagre – oli.
– vinagre – oli.
Ingredients:
4 cullerades de maionesa
– 1 cullerada de salsa de
tomàquet
– 2 cullerades de iogurt
– sal
– vinagre.
Ingredients:
- mostassa
– vinagre
– julivert
– tàperes
– ou dur
– oli
– sal.
VINAGRETA PER MONGETES SEQUES
Ingredients:
- un ou dur
– un pebrot verd
– un tomàquet
– una ceba
– oli
– sal – vinagre de xerès.
Tot trinxat ben petit,(no
triturat) es té de
trobar els trossets.
trobar els trossets.
Remenar-ho bé u abocar-ho
sobre
les mongetes cuites.
TAPENADA
les mongetes cuites.
TAPENADA
– olives negres sense
pinyol
– anxoves
– taperes
– cogombrets amb vinagre
– ceba picada
– 1 gra d’all
– pebre negre
– vinagre o llimona.
Tot amb petites quantitats menys les olives .
SALSA VERDA PER ACOMPANYAR
PEIX, O CARN
- Cogombrets en vinagre
- julivert
- 1 ou
- 1 llesca de pa
- Oli d'oliva
- sal i vinagre
- un gra d'all
ELABORACIÓ.
Coure l'ou, refrescar i pelar-lo.
En el morter picar els cogombrets,
l'all el julivert, el pa mullat amb una mica de vinagre.
l'all el julivert, el pa mullat amb una mica de vinagre.
Afegir l'ou i lligar amb oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada