VIQUI

VIQUI

Seguidors

diumenge, 10 d’agost del 2014

VÀRIES VINAGRETES PER AMANIDES




       La vinagreta clàssica és oli – vinagre – o

 – llimona – i sal.

       Si pot barrejar: - nous – o – maduixes – 

o – xampinyons – o – suc de taronja – mel 

– o – fruits secs ven picadets,  etc...

   Es poden fer totes les variacions que es 

vulguin segons pel que la tens de fer servir, 

però es poden fer vinagretes molt divertides.


    Les mides son, 2 parts d’oli, per una de 

vinagre. I el demés a gust de cadascun


VINAGRETA- 1

INGREDIENTS :

- Oli

– vinagre

– sal

– pebre

– cogombres amb vinagre

– pebrot vermell

– un tros de ceba

– tomàquet.

Fer la salsa baten bé la sal l’oli i el vinagre , a continuació trinxar els altres ingredients ben petits i barrejar-ho tot.

Deixar-ho macerar com a mínim 2 hores abans de fer - la  servir, així es barrejaran tots els gustos gustós

VINAGRETA- 2

Vinagre de xerès

 oli d’oliva

 sal

 pebre

1 llauneta d’anxoves

 Alls

 1 tomàquet madur

 1 pebrot verd

Trinxar les anxoves, el pebrot i 
el tomàquet a quadrats ben petits.

A part , barrejar be tots els altres ingredients.
Barrejar-ho tot i deixar-ho reposar 
1 hora perquè es barregin els gustos, 
i ja es pot fer servir


SALSES PER AMANIDES
Ingredients: 

- alls

– julivert

– ametlles torrades

 – ou dur 

– vinagre – oli.

Ingredients:

 4 cullerades de maionesa

– 1 cullerada de salsa de tomàquet

– 2 cullerades de iogurt

– sal

– vinagre.


Ingredients:

- mostassa

– vinagre

– julivert

– tàperes

– ou dur

– oli

– sal.

VINAGRETA PER MONGETES SEQUES

Ingredients:

- un ou dur

– un pebrot verd

– un tomàquet

– una ceba

– oli

– sal – vinagre de xerès.


Tot trinxat ben petit,(no triturat) es té de
 trobar els trossets.

Remenar-ho bé u abocar-ho sobre

les mongetes cuites.

                        TAPENADA 



 – olives negres sense pinyol

 – anxoves

 – taperes

– cogombrets amb vinagre

– ceba picada

 – 1 gra d’all

– pebre negre

– vinagre o llimona.

Tot amb petites quantitats menys les olives .

SALSA VERDA PER ACOMPANYAR 
PEIX,  O CARN


- Cogombrets en vinagre

 - julivert

- 1 ou

 - 1 llesca de pa

 - Oli d'oliva

- sal i vinagre

- un gra d'all

ELABORACIÓ. 


Coure l'ou, refrescar i pelar-lo.

En el morter picar els cogombrets, 

l'all el julivert, el pa mullat amb una mica de vinagre.

 Afegir l'ou i lligar amb oli.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada