VIQUI

VIQUI

Seguidors

dimarts, 19 de març del 2013

MONA DE PASQUA



INGREDIENTS:

  - 3 ous

 300 g. de sucre

 300 g. de farina

 – una tasseta d’anís,

  - una tasseta d’oli de girasol  

– una taceta de llet

– la ratlladura d’una llimona

 – un sobre de llevat en pols.


Batre les clares a punt de neu.


Afegir-hi els rovells amb el sucre, fins que quedin esponjosos, afegir-hi la llet, l’anís, i l’oli, i la ratlladura de llimona, barrejar-ho i posar-hi la farina.

 Batre una mica perquè no quedin grumolls, i posar-hi el llevat en pols. Remenar-ho bé, i abocar-ho a  un motlle rodó d’anar al forn untat amb una mica d’oli,

Posar-ho al forn 30 o 35 minuts, això depèn de cada forn. Per saber-ho, punxar-la amb un escuradents.

L’oli ha de ser de gira-sol, perquè no te sabor. Si en lloc d’anís hi voleu posar vi dolç també va bé.

Un cop fet partir el pastís, i farcir-lo.

El farcit, pot ser del que es vulgui. Melmelada.....mantega i cafè...xocolata desfeta, etc...

  PER FARCIR UN PASTÍS-EN AQUEST CAS LA MONA 


 Ingredients ; 200 g. de sucre – una copa de brandi- o - vi dolç – 100 g. de mantega – una tassa de cafè fort. 

Es fa un almívar amb 10 cullerades d’aigua, 125 g. de sucre.  Que bulli 2 o 3 minuts .

Barrejar-ho tot.



 Es parteix el pastis .

Un cop fred s’hi barreja una copa de brandi, o vi dolç, i es va emborratxant, la meitat del pastís. Es barreja el sucre restant amb la mantega, i la tassa de cafè, es treballa bé fins que esta tot ben incorporat.

S’estén per sobre el pastís i es tapa amb l’altre meitat.

El de melmelada, agafar un pot de melmelada de albercoc , en un caçó, posar la melmelada, i vi dolç, i desfer-ho bé.

Escampar-ho, per sobre .

Per adornar-lo i pot posar melmelada per sobre, i ametlles torrades trinxades.

 Acabar-ho amb mitges cireres confitades. També si pot posar una mica d’almívar, i fer dibuixos amb mantega amb una mica de sucre, i de barrejada amb cafè, i alternar els dos colors. També espolsar-hi ametlla trinxada per els costats .

Adornar amb ous, de xocolata, o ninotes...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada