INGREDIENTS:
- 3 ous
– 300 g . de sucre
– 300 g . de farina
– una tasseta d’anís,
- una tasseta d’oli de girasol
– una taceta de llet
– la ratlladura d’una llimona
– un sobre de llevat en pols.
Batre les clares a punt de neu.
Afegir-hi els rovells amb el sucre, fins que quedin esponjosos, afegir-hi la llet, l’anís, i l’oli, i la ratlladura de llimona, barrejar-ho i posar-hi la farina.
Batre una mica perquè no quedin grumolls, i posar-hi el llevat en pols. Remenar-ho bé, i abocar-ho a un motlle rodó d’anar al forn untat amb una mica d’oli,
Posar-ho al forn 30 o 35 minuts, això depèn de cada forn. Per saber-ho, punxar-la amb un escuradents.
L’oli ha de ser de gira-sol, perquè no te sabor. Si en lloc d’anís hi voleu posar vi dolç també va bé.
Un cop fet partir el pastís, i farcir-lo.
El farcit, pot ser del que es vulgui. Melmelada.....mantega i cafè...xocolata desfeta, etc...
Ingredients ; 200 g . de sucre – una copa de brandi- o - vi dolç – 100 g . de mantega – una tassa de cafè fort.
Es fa un almívar amb 10 cullerades d’aigua, 125 g . de sucre. Que bulli 2 o 3 minuts .
Barrejar-ho tot.
Barrejar-ho tot.
Es parteix el pastis .
Un cop fred s’hi barreja una copa de brandi, o vi dolç, i es va emborratxant, la meitat del pastís. Es barreja el sucre restant amb la mantega, i la tassa de cafè, es treballa bé fins que esta tot ben incorporat.
S’estén per sobre el pastís i es tapa amb l’altre meitat.
S’estén per sobre el pastís i es tapa amb l’altre meitat.
El de melmelada, agafar un pot de melmelada de albercoc , en un caçó, posar la melmelada, i vi dolç, i desfer-ho bé.
Escampar-ho, per sobre .
Escampar-ho, per sobre .
Per adornar-lo i pot posar melmelada per sobre, i ametlles torrades trinxades.
Acabar-ho amb mitges cireres confitades. També si pot posar una mica d’almívar, i fer dibuixos amb mantega amb una mica de sucre, i de barrejada amb cafè, i alternar els dos colors. També espolsar-hi ametlla trinxada per els costats .
Adornar amb ous, de xocolata, o ninotes...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada