VIQUI

VIQUI

Seguidors

dimarts, 25 de setembre del 2012

PASTÍS DE PINYE CREMADA









Ingredients: Per fer el Bescuit:

- 3 ous, 100 gr. de sucre

- un polsim de sal

- 100 gr. de farina

- una culleradeta de llevat en pols

- la pell, de mitja llimona.

Ingredients; 

Pel farcit (Pasta de pinya i poma):

-100 gr. de sucre

- 3 rodanxes de pinya

- 1 poma.

. Per a la Crema de pinya:

-1 llauna de pinya en el seu suc

-200 gr. de sucre

- 30 gr. de farina de blat de moro

- 200 c.c. de suc de pinya

- 200c. d'aigua

- el suc de 2 llimones

- 1 ou. .

Per adornar: 7 rodanxes de pinya, sucre i cireres confitades.

Preparació del bescuit: En un bol, batérem els tres ous
sencers amb el sucre, fins que siguin ben escumosos hi afegirem la
pell de mitja llimona, ratllada, i la farina amb el llevat fins què
estigui ben unida:

La posarem en una safata plana, folrada de paper de forn
amb.

Ho posarem al forn a 1800 uns 8-10 minuts. .


Una vegada cuit, es desemmotlla, es deixa refredar i es talla per la meitat.

Preparació;  per la pasta de pinya i poma:


 En un cassó i posem


2 dits d'aigua i una poma pelada  sense el cor a trossos,


 la fem, bullir 5 minuts i la reservem.


 Amb el turmix triturarem 3 rodanxes de pinya amb el sucre i la poma fins que quedi una pasta fina


Aquesta pasta la posarem. al damunt de la meitat del bescuit i amb


l' altre meitat, cobrirem la pasta de pinya amb la compota de poma.


Preparació de la crema de pinya :

En un cassó  hi posem el


-sucre
-la farina de blat de moro
- el suc de 2 llimones
- 200 gr. d'aigua
- 200g de suc de pinya
- l’ou


 Tot en fred, ho posem el foc i l'hi fem arrencar el bull. .
Posarem la crema de pinya, encara calenta per damunt del
pastís, impregnant els laterals i adornarem amb' les rodanxes de
pinya cremada amb sucre i algunes cireres confitades.
Per cremar la pinya, es convenient que estigui ben seca
abans de posar-hi el sucre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada