Ingredients: Per fer el Bescuit:
- 3 ous, 100 gr. de sucre
- un polsim de sal
- 100 gr. de farina
- una culleradeta de llevat en pols
- la pell, de mitja llimona.
Ingredients;
Pel farcit (Pasta de pinya i poma):
-100 gr. de sucre
- 3 rodanxes de pinya
- 1 poma.
. Per a la Crema de pinya:
-1 llauna de pinya en el seu suc
-200 gr. de sucre
- 30 gr. de farina de blat de moro
- 200 c.c. de suc de pinya
- 200c. d'aigua
- el suc de 2 llimones
- 1 ou. .
Per adornar: 7 rodanxes de pinya, sucre i cireres confitades.
Preparació del bescuit: En un bol, batérem els tres ous
sencers amb el sucre, fins que siguin ben escumosos hi afegirem la
pell de mitja llimona, ratllada, i la farina amb el llevat fins què
estigui ben unida:
La posarem en una safata plana, folrada de paper de forn
amb.
Ho posarem al forn a 1800 uns 8-10 minuts. .
Una vegada cuit, es desemmotlla, es deixa refredar i es talla per la meitat.
Preparació; per la pasta de pinya i poma:
En un cassó i posem
2 dits d'aigua i una poma pelada sense el cor a trossos,
la fem, bullir 5 minuts i la reservem.
Amb el turmix triturarem 3 rodanxes de pinya amb el sucre i la poma fins que quedi una pasta fina
Aquesta pasta la posarem. al damunt de la meitat del bescuit i amb
l' altre meitat, cobrirem la pasta de pinya amb la compota de poma.
Preparació de la crema de pinya :
En un cassó hi posem el
-sucre
-- el suc de 2 llimones
- 200 gr. d'aigua
- 200g de suc de pinya
- l’ou
Tot en fred, ho posem el foc i l'hi fem arrencar el bull. .
Posarem la crema de pinya, encara calenta per damunt delpastís, impregnant els laterals i adornarem amb' les rodanxes de
pinya cremada amb sucre i algunes cireres confitades.
Per cremar la pinya, es convenient que estigui ben seca
abans de posar-hi el sucre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada