Viqui

Viqui

Seguidors

dimarts, 20 de setembre de 2011

SALMÓ FRESC MARINAT - 1


Ingredients:
 
- 1salmó fresc de 2 kg PER A MARINAR una suprema de salmó:
- 300 g de sal granada
- 100 g de sucre
- farigola fresca
 - romaní fresc
 – fonoll  fresc
 - anet fresc
-  4 fulles de llorer
 - 2 cullerades de ginebrons
- 1 cullerada de pebre negre en gra
 - paper de plata
 - Biscotes o pa torrat
 - mantega
- llimones
 
Eixugueu, amb paper de cuina la suprema de salmó pels dos costats..

 Col·loqueu la suprema en una plata, de manera que quedi amb la pell a sota i ben plana.

 Barregeu la sal amb el sucre. cobriu la suprema de salmó amb aquesta barreja, tapeu-la amb paper de plata: poseu-hi dos o tres quilos de pes al damunt (podeu fer servir briks de 1 Litre plens), i deixeu-ho en un IIoc fresc durant 8 o 10 hores. Passat aquest temps prepareu les herbes.

 Talleu la farigola ben pelita fins a obtenir-ne 2 cullerades. Feu el mateix amb els brots de romaní per obtenir-ne 2 cullerades.

Talleu per separat el fonoll i L’anet per obtenir-ne 4 cullerades de cadascun, Ii a la  plata, torneu-hi a posar el pes al damunt i poseu-ho a la part de baix de la nevera de 30 a 36 hores.

Passat aquest temps, alceu la suprema de la plata i espolseu-ne les herbes que pugueu. .
Serviu el salmó matinat acompanyat de biscotes i mantega..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada