VIQUI

VIQUI

Seguidors

dimarts, 24 de maig del 2011

MOUSACA AMB TONYINA


Ingredients:


- 750 g. d’albergínies

– 250 g. de carn picada o o - 2 llaunetes de tonyina

– 3 tomàquets madurs ( també pot ser de pot ja sofregit)

– 2 cebes grosses

– 100 g. de formatge ratllat

– 1 ou

– pa ratllat

– un got de vi blanc


 – oli sal.

BEIXAMEL:

-  ½ litre de llet

– 2 cullerades rases de farina

– mantega

– sal i pebre.

Tallar l’albergínia rodona. Salar-la i deixar-la una estona. Fregir-la i posar-la ben posada a una plata d’anar al forn. Posar-n’hi  la meitat.


Sofregir la  ceba ven fina, afegir-hi el tomàquet ratllat. Quan ja estigui sofregit, posar-hi la carn. Deixar-la coure una mica tot junt, i posar-hi el vi.

 Un cop fet posar-ho tot sobre l’albergínia i tapar-ho amb l’altre meitat d’albergínia fregida. 

Fer una beixamel clareta amb ½ litre de llet, 2 cullerades rases de farina i mantega. Fer-ho coure 2 minuts, apagar el foc i posar-hi el rovell d’ou remenant perquè no es cogui, afegir-hi la clara batuda a punt de neu, posar-ho tot a sobre l’albergínia. Espolsar-hi el formatge, i posar-ho al forn. 

Si es fa amb tonyina, es fa el sofregit igual i quan està ja fet a fora del foc, es barreja, la tonyina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada