VIQUI

VIQUI

Seguidors

divendres, 13 de maig del 2011

CARQUINYOLIS


Ingredients:
-100 g. d'ametlles crues
- 2 ous
-1 llimona
-100 g. de sucre
-175 g. de farina
-1 culleradeta de llevat en pols
-1/2 culleradeta de canyella en pols
-unes gotes d'anis

    Formeu un volcà amb la fari na i el llevat sobre el marbre; en el centre poseu-hi un ou, el sucre, la raspa dura de llimona i la canyella; treballeu-ho una mica i després afegiu-hi les ametlles crues senceres; aromatitzeu la massa amb anís.

    Barregeu-ho tot, amassant fins al punt de poder formar unes barretes d'uns tres centímetres d'amplada per la meitat d'alçada. Pinteu les barretes amb rovell d'ou barrejat amb unes gotes d'aigua.

    Escalfeu el forn prèviament i, damunt d'una safata untada perquè no s'enganxin, introduïu les barretes; deixeu-les coure fins que siguin daurades, amb el forn a temperatura suau.

    Quan estiguin cuites, talleu-les diagonalment mentre siguin toves, perquè si es tallen fredes i seques es trencaran.

 Torneu a col-locar-les en la mateixa safata, fins que s'assequin i quedin daurades a dintre el forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada