Viqui

Viqui

Seguidors

dijous, 25 de març de 2010

BACALLÀ DE QUARESMA



 - 4 persones
Ingredients:
-8 trossos de bacallà
- 50 g. de pinyons
-50 g. de panses de Màlaga
 - 4 tomates madures
- 2 cebetes
– 2 ous durs
- 2 grans d'all
 -1 vaset de vi blanc
- 1/4 L d'oli d'oliva
- farina
- sal, pebre, julivert.

Dessaleu el bacallà. Cal tenir-lo 48 hores en remull fora de la nevera, canviar-li l'aigua 3 vegades com a mínim. A a la nevera es pot estar una setmana, però sense tocar-lo, quan es te de cuinar, rentar-lo bé.

Enfarineu el bacallà després d'haver-lo eixugat bé.
En una paella al foc amb l'oli ben calent, fregiu el bacallà. Després traieu-lo i reserveu-lo a una cassola

Peleu i talleu finament les cebes i ofegueu-les en el mateix oli de fregir el bacallà.
 Quan tot estigui daurat,  poseu-hi el tomàquet ratllat. 
Deixeu que es cogui lentament fins que el sofregit estigui al seu punt. Posar-hi una culleradeta petita de farina,Afegir-hi el vi. Deixar-ho uns moments perquè s’evapori.

Passar els pinyons per la paella amb molta cura, perquè enseguida es cremen, (el millor és, quan comences a agafar una mica de color, col•lar-los, i així no es cremaran) amb el mateix oli passar per la paella, les panses.

Finalment, barregeu-ho tot a la cassola, el bacallà, el sofregit i els fruits secs, removeu amb compte amb una cullera de fusta. Possar-hi els ous partits.
 Fer una picada amb els alls i el julivert, i deixar-ho 5 minuts més al foc baix,

Serviu calent, en la mateixa cassola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada